Caesar salade


Albert Heijn heeft eindelijk wat meer keus in geheel plantaardige vleesvervangende producten en dat werd tijd ook. Ze liepen ver achter bij supermarkten als de Jumbo en de Coop en de Plus die een ruim assortiment hebben van bijvoorbeeld Alpro Soya, Vivera, We love Nature en De Vegetarische Slager.

Maar sinds een week verkopen ze nu 3 nieuwe producten van ProViand: maaltijdblokjes met de smaak van gerookte spek; roerbakreepjes met de smaak van rundvlees en wokstukjes met de smaak van kip. De roerbakreepjes heb ik in een snelle roerbakmaaltijd met hoisinsaus gegeten en was een absolute aanrader.

Voor de gerookte "spek"blokjes bedacht ik dat ik deze wel weer eens in een caesar salade wilde eten. Op zoek naar een lekkere dressing kwam ik uit op een van The Post Punk Kitchen.   Ik heb er alleen véél meer water aan toe moeten voegen, blijkbaar is mijn tahini veel dikker dan die ze in Amerika gebruiken. De smaak was heerlijk!

Wat betreft de spekblokjes: lekker, maar het had wat zouter gemogen wat mij betreft. Maar ook de volgende ochtend met wat tofu scramble waren ze erg goed. Fijn dat er weer meer nieuwe, betaalbare, mogelijkheden bij zijn gekomen voor veganisten!


Caesar salade
2 kleine kroppen (of 1 grote krop) Romeinse sla (romaine / bindsla) , in stukjes gescheurd
1 avocado, geschild en in kleine blokjes
½ pakje maaltijdblokjes met speksmaak van ProViand/Albert Heijn
1 rode ui, fijne halve ringen
plantaardige olie

Voor de dressing: 
1/4 cup tahini
1/4 cup water (ik heb wel meer dan een halve cup gebruikt, met als gevolg een enorme hoeveelheid dressing, de volgende keer verminder ik de tahini)
2 teentjes knoflook, geperst
2 el edelgist
1-2 tl mosterd
zout naar smaak

Meng alles voor de dressing goed door elkaar.

Bak in een koekenpan de maaltijdblokjes rondom mooi bruin en knapperig.
Verdeel de romaine sla over de borden. Verdeel de avocado, rode ui en maaltijdblokjes over de salade en besprenkel met de dressing.




Print Friendly and PDF

4 opmerkingen:

  1. Klinkt goed!

    Ik had precies hetzelfde met de green tahinsauce uit Vegan Eats World... heb wel 2x zoveel water moeten toevoegen, en dat ging wel een beetje ten koste van de andere smaken in de saus. Grappig, dat die tahin zo verschilt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb van de week een tahin gekocht bij de Albert Heijn en die ziet er vloeibaarder uit als je deze op z'n kant houdt. Nog niet geprobeert maar verwacht dat deze beter is. Stond bij de Turkse artikelen en was nieuw, fijn dat de AH dat nu ook heeft..

      Verwijderen
    2. Ik heb deze dressing net gemaakt, want we maken deze salade voor bij de Vleesalternatieven Proeverij van de VeganChallenge straks. Met Turkse tahin gaat het inderdaad een stuk beter! Die is zeker hartstikke vloeibaar. Gek dat dat zo verschilt! Maar dit is ook witte tahin (die van de bio winkel is altijd donker geloof ik).

      Verwijderen
    3. Ah goed om te weten. Het potje wat ik heb gekocht is Turkse tahin, nog niet open gemaakt, maar je bericht geeft hoop :-) Hopelijk smaakt het iedereen op de proeverij!

      Verwijderen