Broccoli zoete aardappel schotel met curry pasta

Een "droge" curry zonder kokosmelk. Weer een hele andere smaak beleving en erg lekker. Helemaal niet moeilijk en hartstikke gezond. Het gerecht is geïnspireerd op een recept uit het boek Herbivoracious van Michael Natki alleen heb ik wat ingredienten en hoeveelheden gewijzigd.
Zo hoort hier origineel pompoen in, maar mijn voorkeur gaat uit naar zoete aardappel. Ook ik vond het aandeel broccoli roosjes toch wel erg weinig en vind ik het fijn om ze eerst even te stomen. Ook heb ik een andere curry pasta gebruikt dan werd beschreven, maar alles bij elkaar was dit gerecht heel erg voor herhaling vatbaar.


Broccoli zoete aardappel schotel met curry pasta 3 pers
1 blok tofu, geperst en in stukjes gesneden (ik heb er triangels van gemaakt)
1 el bruine suiker (ik heb oersuiker gebruikt)
4-5 dessertlepels rode of panang curry pasta (ik heb panang curry pasta gebruikt van Koh Thai  , let altijd op dat de ingrediënten geheel plantaardig zijn; er kan altijd strassi of ansjovis inzitten)
2 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in halve ronde schijfjes gesneden
1/4 cup water
1½-2 cups klein gesneden broccoli roosjes
peper & zout
verse koriander
plantaardige olie

In een grote pan of wok olie verhitten en hierin de stukjes tofu aan alle kanten goudbruin bakken.
Zorg dat ze in een laag in de pan kunnen, indien nodig in porties verdelen. Laat de tofu uitlekken op keukenpapier en zet apart.

Op nieuw wat olie verhitten in de pan (zorg dat je een koekenpan gebruikt met een deksel) en hierin de suiker en de currypasta aanfruiten. Heb je erg hete curry pasta gekocht wees dan voorzichtig met de hoeveelheid curry pasta en houd rekening met je persoonlijke voorkeur. De panang curry pasta van Koh Thai is niet heet en hier konden makkelijk 4 dessertlepels in.

Na een minuut aanbakken voeg je de stukken zoete aardappel toe, aanbakken voor ongeveer een minuut. Voeg de 1/4 cup water toe, dek de pan af met een deksel en laat pruttelen tot de zoete aardappel zacht wordt (zo'n 15-20 min afhankelijk hoe groot de stukken zijn). Ik heb steeds een beetje water toegevoegd aangezien het snel opdroogt.

Stoom ondertussen de broccoli roosjes beetgaar.
Voeg deze, wanneer de zoete aardappel gaar is aan de pan toe, samen met de gebakken stukjes tofu. Alles even goed doorroeren, eventueel nog iets water toevoegen zodat alles onder de curry pasta zit en opgewarmd is. Breng op smaak met peper en zout.

Strooi wat verse koriander over de schotel bij het serveren.
Lekker met rijst.




Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

  1. Hmm, dit ga ik vanavond maken ik kan haast niet wachten! Waarom komt mijn bezoek pas om 20u :(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alvast eet smakelijk! Laat je weten of het iedereen heeft gesmaakt?

      Verwijderen