Een "droge" curry zonder kokosmelk. Weer een hele andere smaak beleving en erg lekker. Helemaal niet moeilijk en hartstikke gezond. Het gerecht is geïnspireerd op een recept uit het boek Herbivoracious van Michael Natki alleen heb ik wat ingredienten en hoeveelheden gewijzigd.
Zo hoort hier origineel pompoen in, maar mijn voorkeur gaat uit naar zoete aardappel. Ook ik vond het aandeel broccoli roosjes toch wel erg weinig en vind ik het fijn om ze eerst even te stomen. Ook heb ik een andere curry pasta gebruikt dan werd beschreven, maar alles bij elkaar was dit gerecht heel erg voor herhaling vatbaar.
Broccoli zoete aardappel schotel met curry pasta 3 pers
1 blok tofu, geperst en in stukjes gesneden (ik heb er triangels van gemaakt)
1 el bruine suiker (ik heb oersuiker gebruikt)
4-5 dessertlepels rode of panang curry pasta (ik heb panang curry pasta gebruikt van Koh Thai , let altijd op dat de ingrediënten geheel plantaardig zijn; er kan altijd strassi of ansjovis inzitten)
2 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in halve ronde schijfjes gesneden
1/4 cup water
1½-2 cups klein gesneden broccoli roosjes
peper & zout
verse koriander
plantaardige olie
In een grote pan of wok olie verhitten en hierin de stukjes tofu aan alle kanten goudbruin bakken.
Zorg dat ze in een laag in de pan kunnen, indien nodig in porties verdelen. Laat de tofu uitlekken op keukenpapier en zet apart.
Op nieuw wat olie verhitten in de pan (zorg dat je een koekenpan gebruikt met een deksel) en hierin de suiker en de currypasta aanfruiten. Heb je erg hete curry pasta gekocht wees dan voorzichtig met de hoeveelheid curry pasta en houd rekening met je persoonlijke voorkeur. De panang curry pasta van Koh Thai is niet heet en hier konden makkelijk 4 dessertlepels in.
Na een minuut aanbakken voeg je de stukken zoete aardappel toe, aanbakken voor ongeveer een minuut. Voeg de 1/4 cup water toe, dek de pan af met een deksel en laat pruttelen tot de zoete aardappel zacht wordt (zo'n 15-20 min afhankelijk hoe groot de stukken zijn). Ik heb steeds een beetje water toegevoegd aangezien het snel opdroogt.
Stoom ondertussen de broccoli roosjes beetgaar.
Voeg deze, wanneer de zoete aardappel gaar is aan de pan toe, samen met de gebakken stukjes tofu. Alles even goed doorroeren, eventueel nog iets water toevoegen zodat alles onder de curry pasta zit en opgewarmd is. Breng op smaak met peper en zout.
Strooi wat verse koriander over de schotel bij het serveren.
Lekker met rijst.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Hmm, het ziet er erg lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenHmm, dit ga ik vanavond maken ik kan haast niet wachten! Waarom komt mijn bezoek pas om 20u :(
BeantwoordenVerwijderenAlvast eet smakelijk! Laat je weten of het iedereen heeft gesmaakt?
Verwijderen