Op herhaaldelijk verzoek, een facebook pagina voor Plantaardigheidjes aan te maken. Liken jullie mij daar ook even? Dan blijf je ook via facebook op de hoogte van nieuwe berichten en nog veel meer uiteraard.
Een week geleden kon ik weer twee kookboeken aan mijn collectie toevoegen waaronder Herbivoracious van Michael Natki. Dit is geen geheel plantaardig kookboek maar vegetarisch. Het fijne is wel dat de veganistische recepten zijn aangegeven als "vegan". De overige recepten zijn meestal met wat handigheidjes en kennis van zaken ook makkelijk alsnog te veganiseren.
Ik kon dit boek eerder inkijken en het was vooral de mooie fotografie en de enorme hoeveelheid aan lekkere recepten die mij overhaalde om deze te bestellen. Een heerlijk boek om even mee op de bank te kruipen.
Onderstaand gerecht is geïnspireerd op een recept uit dit boek. Ik dacht dat het behoorlijk wat werk was, maar achteraf viel het allemaal reuze mee. Erg lekker, en een gerecht om te serveren als je een etentje geeft.
Het recept vraagt om masa harina, maar dat kan ik nergens
vinden, en harina de maiz werkt ook prima! Ik heb deze gevonden in een plaatselijke
kleine toko, en als je online zoekt dan zijn er mensen die menen dat
het zelfs hetzelfde is.
Bocoles zijn pannenkoekjes gemaakt van maismeel en bonen, typisch Mexicaans en dan met name de regio van San Luis Potosi en Veracruz.
Bocoles met pittige zoete aardappel
1 ui, gesneden
3 teentjes knoflook, geperst
2 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in fijne blokjes gesneden
1 rode chilipeper, ontzaad en fijngesneden
1 tl komijnpoeder
2 tl chilipoeder (ik heb ancho chili gebruikt)
snuf zout
plantaardige olie
2 cup harina de maiz
1½ cup warm water
snuf zout
1 blik refried beans (Mexicaanse schap in de supermarkt)
2 tl bakpoeder
plantaardige olie
Voor erbij:
Waterkers
Plantaardige yoghurt (ongezoet! bv naturel yoghurt van Alpro Soya Mild & Creamy)
Granaatappel pitjes
Guacamole
Voor de zoete aardappel vulling.
Verhit wat plantaardige olie in een grote koekenpan. Bak hierin de ui glazig en doe dan de knoflook erbij. Roer even mee en voeg vervolgens de zoete aardappel, chilipeper, komijnpoeder, chilipoeder en zout toe. Bak de zoete aardappel onder voortdurend roerbakken gaar, zo'n 10 minuten.
Proef en breng eventueel meer op smaak met zout en peper of nog meer van de andere specerijen.
Voor de bocoles:
Meng de harina de maiz met het warme water en wat zout. Het deeg mag niet droog en en kruimelig zijn, voeg dan nog wat water extra toe. Doe de refried beans en het bakpoeder erbij.
Verhit een laagje olie in een koekenpan en maak balletjes van het deeg zo groot als een golfballetje. Druk deze zo plat mogelijk en bak ze, niet allemaal tegelijk, aan beide kanten mooi goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer ze zo snel mogelijk op de waterkers, met de zoete aardappel blokjes, soja yoghurt, granaatappelpitjes en guacamole.
(Uiteraard lekker om zelf guacamole te maken: 2 avocado's, 1 klein uitje, teentje knoflook, chilipoeder, oreganopoeder, 1 tomaat fijngesneden en citroensap).
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Lijkt me heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenWow, ik heb deze blog vandaag ontdekt en ik ben nu al fan! Waarom ben ik dit niet eerder tegengekomen?
BeantwoordenVerwijderenZiet er erg lekker uit zeg!
Liefs
Hoi Lysanne, Leuk dat je zo enthousiast bent :-)
VerwijderenVeel lees en kookplezier en ik hoor het graag als je iets gemaakt hebt!
groetjes
Danielle