Wraps met Mexicaans gekruide We Love Nature stukjes

Vegan MoFo 2013 bericht  #26

Vivera heeft onlangs een nieuwe lijn genaamd "We Love Nature" geïntroduceerd. Het is een geheel plantaardige lijn met producten gemaakt van Lupine. Lupine kan geteeld worden in Nederland dus dat is een groot voordeel!

Ik had al enige tijd zin in wraps en dan eens niet gevuld met bonen. Ik besloot even om te rijden naar de Plus supermarkt om deze stukjes te kopen en hier iets lekker mee te maken. De stukjes zijn al gekruid, maar je kunt ze makkelijk zelf nog extra kruiden, zoals ik heb gedaan.

Je kan de lupine stukjes lekker knapperig bakken en de bite is stevig. Het enige jammere eraan is de vorm, ze zien er wel heel erg "uitgestanst" uit, maar na het bakken valt dit gelukkig minder op.



Wraps met Mexicaans gekruide We Love Nature stukjes  2 pers

2 tortilla's
1 bakje We Love Nature Stukjes van Vivera 
½ - 1 el Mexicaanse kruiden
2 tomaten, in partjes
1 gele paprika, in stukjes
1 avocado, in plakjes
ijsbergsla
1 portie veganaise (ongeveer 150 ml)  (ekoplaza, veel supermarkten hebben mayonaise zonder ei van Smaakt of maak het natuurlijk *zelf*)
½ tl chipotle poeder of cayenne peper
plantaardige olie
peper & zout

Meng de vegainaise met de chipotle poeder (of cayenne peper) en laat de smaken even intrekken.

Bestrooi de We Love Nature stukjes met de Mexicaanse kruiden en meng goed. Pas de hoeveelheid aan naar smaak.
Verhit in een koekenpan wat olie en bak hierin de stukjes onder af en toe roeren mooi bruin. Snijd ondertussen de tomaten, paprika, avocado en ijsbergsla. Verwarm de tortilla's in een grote droge pan, of doe ze in de magnetron.
Bedek de tortilla's met wat ijsbergsla, de groentes en verdeel de gebakken stukjes. Verdeel wat chipotle-veganaise over de groentes en vouw de wrap dicht.



Print Friendly and PDF

5 opmerkingen:

  1. Het ziet heel lekker uit. Ik ga zeker proberen (maar waar kan ik de mexicaanse kruiden vinden? gewoon bij AH?)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat elke supermarkt inderdaad wel een Mexicaanse kruidenmix heeft, ikzelf koop het bij een kruidenkraam op de markt, of bij de natuurwinkel van het Blauwe Huis bijvoorbeeld.

      Verwijderen
  2. Deze ga ik zaterdag maken, ziet er heel erg lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen