Snijbiet en kikkererwtensoep met geroosterde citroen-knoflook

Vegan MoFo 2013 bericht  #12
 
De soep was heerlijk, de foto minder gelukt helaas. Maar ik wilde jullie deze toch niet onthouden. Ik heb er geroosterd bruin meergranenbrood bij geserveerd met een witte bonen/gebakken uien dip.



Snijbiet en kikkererwtensoep met geroosterde citroen knoflook
8 tenen knoflook, ongepeld
olijfolie
schil van een halve citroen, fijngeraspt
sap van een halve  citroen
600 gram snijbiet inclusief stelen, gesneden (stelen gescheiden van het blad)
1 rode ui, fijngesneden
1 blik kikkerwten, uitgelekt
400 gram aardappelen, gewassen en in blokjes (ik heb Rote Emma's gebruikt)
1 liter plantaardige bouillon
1 handje verse basilicum, gehakt
1 handje verse muntblaadjes, gehakt
zout & peper

Oven voorverwarmen op 180C. Doe de knoflookteentjes in een klein schaaltje, besprenkel met olijfolie en plaats in de oven voor ongeveer 20-30 minuten tot ze helemaal zacht zijn.
Knijp ze uit, en maal fijn samen met de sap van de citroen, en de schilrasp met een staafmixer.

In een diepe pan wat olie verhitten, bak hierin de ui, de snijbietstelen en de kikkerwerten voor ongeveer 5 minuten. Voeg de aardappelen en de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de snijbietbladeren toe en laat alles rustig koken tot de aardappelen gaar zijn. (ongeveer 15 minuten).

Roer het geroosterde knoflook citroen mengsel erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram