Pasta met tomaten, portobello, paprikasaus

Vegan MoFo 2013 bericht  #18

Altijd gedacht dat portobello paddenstoelen een aparte chique paddenstoelen variant was, maar het is eigenlijk niets anders dan een champignon die een paar dagen langer heeft mogen groeien. Je kan in dit recept dus gemakkelijk de duurdere portobello makkelijk vervangen door normale champignons.


Pasta met tomaten, portobello, paprikasaus
1 aubergine, in stukjes
1/2 tl chili peper vlokken
1 ui, gehakt
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 gele paprika, in stukjes
1 groene paprika, in stukjes
2 portobello paddenstoelen, in stukjes (steel verwijderd)
2 el balsamico azijn
1 1/2 blik / pak stukjes tomaat
2 el tomatenpuree
1 tl oregano
basilicum blaadjes ter garnering
pasta naar keuze voor 2 personen, bereid volgens de verpakking
plantaardige olie
peper & zout

Doe de stukjes aubergine in een vergiet en bestrooi ruim met zout en laat zo'n 20 minuten rusten.
Spoel de stukjes af en stoom de aubergine stukjes ongeveer 10 minuten.

In een grote pan de olie verhitten en bak hierin de ui voor ongeveer 5-8 minuten tot deze glazig is en bruin begint te worden.
Voeg de rode pepervlokken toe en de knoflook, even een paar minuten doorroeren.
Doe de paprika en de portobello erbij, even aanbakken tot de paprika en de portobello zacht zijn.
Voeg de balsamico azijn toe, de gestoomde aubergine, tomatenpuree, oregano en de tomatenstukjes. Zet het vuur zacht en laat ongeveer 20 minuten zachtjes
koken.
Kook ondertussen de pasta.
Saus op smaak brengen met zout en peper, serveren met de pasta en bestrooien met basilicum blaadjes.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram