maandag 9 september 2013

Pasta met rode linzen tomatensaus

Vegan MoFo 2013 bericht  #9


Pasta met rode linzen tomatensaus

½ pak/blik tomatenstukjes met sap (200 gr)
1/3 cup rode linzen
½ el italiaanse kruiden
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehalt
1 el tomatenpuree
200 ml water
pasta voor 2 personen
plantaardige olie
optioneel: edelgist

Bak in wat plantaardige olie de knoflook en de ui tot deze glazig is. Voeg de tomatenstukjes erbij, de rode linzen, tomatenpuree en de italiaanse kruiden.
Voeg het water toe en laat alles ongeveer een ½ uur koken. Kijk zo nu en dan of er eventueel water bij moet.
Kook ondertussen de pasta.
Breng het tomaten linzen mengsel op smaak  met zout en peper en meng door de pasta.

Eventueel bestrooien met edelgist voor een kazig tintje.

Wij hebben dit als een bijgerechtje gegeten naast courgettes uit de oven (recept komt morgen). Verdubbel de hoeveelheden als je dit als alleenstaande maaltijd wil gebruiken.


2 opmerkingen:

  1. Ziet er mooi uit! Ik wil binnenkort ook een BudgetChallenge-proof pastagerecht maken, misschien neem ik ook wel rode linzen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ja met linzen erbij heb je direct een paar goede voedingswaardes binnen én het is ook nog eens goedkoop.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis