dinsdag 24 september 2013

Pasta met groene (savooie)kool en eekhoorntjesbrood

Vegan MoFo 2013 bericht  #21

Heerlijke, eerlijke smaken zonder tierelantijnen. Een snelle makkelijke maaltijd voor doordeweeks.


Pasta met groene (savooie)kool en eekhoorntjesbrood
Tagliatelle voor 2 personen (ik heb spelt tagliatelle gebruikt)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 groene savooiekool, fijngesneden
20 gram gedroogde eekhoorntjesbrood, geweekt in heet water, of 200 gram verse eekhoorntjesbrood.
50 gram pijnboompitjes, geroosterd
zout & peper
olijfolie

Kook terwijl je onderstaande handelingen uitvoert de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking bereiden.

In een grote koekenpan wat olijfolie verhitten en hierin de ui een paar minuten bakken tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
Doe de savooiekool en het eekhoorntjesbrood erbij in de pan en bak tot de paddenstoelen een kleurtje beginnen te krijgen. Breng op smaak met zout en peper en laat nog een paar minuten koken tot de groene savooiekool zacht is.

Verwarm eventueel de pasta nog een minuut mee, maar ik heb liever dat de pasta net op tijd klaar is voor serveren.
Bestrooien met de pijnboompitjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis