Oldenburg, Duitsland: Veggie Maid

Vegan MoFo 2013 bericht  #25Oldenburg is een stad waar wij regelmatig komen als we zin hebben in een lekker dagje winkelen in een wat grotere stad als we niet naar Groningen willen. Toen we nog in de randstad woonden gingen we regelmatig naar Antwerpen of Maastricht. Dat is nu echt te ver nu we in het noorden wonen. Oldenburg ligt op 1 uur en 20 minuten rijden van onze woonplaats, het is een gezellige historische stad met veel studenten.


 (deze foto's eerder genomen in de zomer)

Tot nu toe liep het echter ver achter op de vegan Duitse trend. Alles wat je maar zag in restaurants was minimaal bedekt met dikke lagen kaas. Gelukkig is hier verandering in gekomen met een echt vegantisch supermarktje! Veggie Maid is geopend sinds februari 2013 en verkoopt allerlei veganistische etenswaar, cosmetica, groentes en een assortiment t-shirts.

Helaas had ik niet goed gekeken naar de openingstijden dus na een korte wandeling (het zit net buiten het centrum) kwamen we erachter dat ze op donderdags pas open zijn vanaf 14:00. Veggie Maid ligt aan de Schlossgarten Oldenburg , een prachtig park, en gezien het mooie weer besloten we daar lekker een wandeling te maken. Dat leverde deze onder andere deze sfeerplaatjes op:Om 14:00 keerden we weer terug en kon het winkelen beginnen :-) Op een kaassoort na en een aantal vleesvervangers niet hele vernieuwende producten ten opzichte van de eerdere vegan supermarktjes die we hebben bezocht, maar wat een verademing om dit op relatief korte rij afstand te hebben! In de provincie Groningen ben je toch afhankelijk van verzenden of een lange rit te maken richting randstad of een Duitse stad als Dortmund of Hamburg.

Maar nu is er dan Veggie Maid in Oldenburg met alle basis dingen die een vegan zich maar wensen kan.


 Van chocolade tot allerlei sauzen en broodsmeersels, ze hebben er vele soorten.


 Maar waar ik natuurlijk voornamelijk voor kom is de koeling: vegan kaas!
Twee koelkasten vol, en ook nog soorten die ik nog niet heb uitgeprobeerd. Ik heb mij enorm ingehouden omdat ik onlangs Wilmersburger vegan kaas in de Duitste supermarkt Multi vond en al behoorlijk had ingeslagen, maar wat fijn om zo'n assortiment te zien.

Ik heb de original van Violife meegenomen, nog niet geprobeerd dus ik kan jullie er nog niets over vertellen.
Wat betreft vleesvervangers heb ik de "Mini Lauch Zwiebel Burger" (mini knoflook uien burgers) van Nordwind Tofu meegenomen. Een merk dat ik nog niet kende, en er allemaal erg smakelijk uitziet.

Van Hobelz vinden wij de "Heirler Lyoner Aufschnitt" heel erg lekker. Ik zag nu een "Hobelz Aufschnitt "rustikal"  liggen, het leek op cervelaat. Helaas ontbrak hieraan echt de smaak en de kracht die je bij een cervelaatworst verwacht. Ik ga het nog eens tussen een geroosterd broodje proberen, misschien zit er meer smaak bij als het warmer wordt.


Tijdens het afrekenen viel ons oog op warme verse gebakken pizza muffins (nou ja, het was eigenlijk onze neus die er naar deed kijken, het rook zo lekker!). Daar namen we er ook twee van mee, en aten we direct op. Echt zalig! Dit zou ik zelf ook wel willen maken, dus als mensen nog een goed recept weten?! Helaas vergeten een foto hiervan te maken, het was al op voordat we er erg in hadden..


Veggie Maid
Gartenstraße 15
26122 Oldenburg (Oldb)
Niedersachsen,  Germany
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten