Courgettes in een krokant laagje

Vegan MoFo 2013 bericht  #8

Dit gerecht serveerde ik bij de rode Hasselback aardappeltjes die ik gisteren heb gepost. Gezonder zou het zijn wanneer je deze courgettes in de oven zou laten garen en dat ga ik dan ook zeker een volgende keer proberen. Want behalve dat je dan geen olie nodig hebt, blijft het krokante laagje denk ik wat beter om de courgette heen zitten.  Tip is dan ook wanneer je ze in olie bakt dit heel voorzichtig te doen en niet te gaan “roerbakken” en “husselen”.


Courgettes in een krokant laagje
2 niet al te grote courgettes
½ cup panko broodkruim
⅛ cup hennepzaad
¼ cup pompoenpitten
1 kleine tl knoflookgranulaat
1 tl zout
1 tl oregano
plantaardige olie

3 tl No Egg
6 volle el water

Snijd de courgettes in partjes ongeveer 7 cm lang en 1 / 1½ cm breed.
Maal het volgende mengsel fijn in een keukenmachine fijn: panko kruimels, hennepzaad, pompoenpitten, knoflookgranulaat, zout en oregano.
Maak vervolgens het no egg mengsel door de 3 tl no egg aan te lengen met 6 el water.
Haal de courgette stukjes door het no egg mengsel en vervolgens door het droge panko mengsel.

Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de gepaneerde stukjes courgette voorzichtig per kant goudbruin. Laat ze eventueel eerst even uitlekken op keukenpapier voor je ze serveert.
 

2 opmerkingen:

Instagram