Vegan MoFo 2013 bericht #8
Dit gerecht serveerde ik bij de rode Hasselback aardappeltjes die ik gisteren heb gepost. Gezonder zou het zijn wanneer je deze courgettes in de oven zou laten garen en dat ga ik dan ook zeker een volgende keer proberen. Want behalve dat je dan geen olie nodig hebt, blijft het krokante laagje denk ik wat beter om de courgette heen zitten. Tip is dan ook wanneer je ze in olie bakt dit heel voorzichtig te doen en niet te gaan “roerbakken” en “husselen”.
Courgettes in een krokant laagje
2 niet al te grote courgettes
½ cup panko broodkruim
⅛ cup hennepzaad
¼ cup pompoenpitten
1 kleine tl knoflookgranulaat
1 tl zout
1 tl oregano
plantaardige olie
3 tl No Egg
6 volle el water
Snijd de courgettes in partjes ongeveer 7 cm lang en 1 / 1½ cm breed.
Maal het volgende mengsel fijn in een keukenmachine fijn: panko kruimels, hennepzaad, pompoenpitten, knoflookgranulaat, zout en oregano.
Maak vervolgens het no egg mengsel door de 3 tl no egg aan te lengen met 6 el water.
Haal de courgette stukjes door het no egg mengsel en vervolgens door het droge panko mengsel.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de gepaneerde stukjes courgette voorzichtig per kant goudbruin. Laat ze eventueel eerst even uitlekken op keukenpapier voor je ze serveert.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ziet er weer heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenLijkt me ontzettend lekker!
BeantwoordenVerwijderen