BBQ Bloemkool

Vegan MoFo 2013 bericht  #17Jammer dat de titel het eigenlijk al verklapt, ik denk niet dat iemand het zou hebben geraden wat het was als je alleen de foto's zou zien :-)
Bloemkool vind ik ontzettend lekker, zowel op de gewone gekookte "Hollandse manier" als rauw of in Indiase recepten. Al een paar keer kwam ik bloemkool tegen als een soort vervanger voor kippenvleugeltjes. Qua smaak en ook qua structuur natuurlijk niet elkaar gelijken, maar wel een grappig idee.

Leuk als bijgerecht, of als snack op een feestje met een vegan dip erbij. Je kan je eigen favorieten saus maken en gebruiken om dit recept mee te maken. Ik heb, heel gemakkelijk, een fijne saus uit een flesje gebruikt.


BBQ Bloemkool
1 bloemkool, in roosjes
1/2 cup volkoren tarwebloem
1/2 cup tarwemeel
1 cup plantaardige melk (bv rijstmelk of ongezoete sojamelk)
1 tl knoflookgranulaat
1 tl zout
BBQ saus

Verwarm de oven voor op 200C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de volkoren tarwebloem en tarwemeel met de plantaardige melk. Meng de bloemkoolroosjes hierdoorheen tot ze allemaal bedekt zijn.
Verdeel over de bakplaat en zet in de oven voor ongeveer 30-45 minuten tot het deeg goudbruin wordt.
Haal uit de oven en doe de bloemkool in een schaal. Besprenkel met zodanig veel BBQ saus tot alle stukjes bloemkool bedekt zijn, goed omroeren.
Spreid weer uit op een (schone) vel bakpapier en zet weer in de oven voor ongeveer 20-30 minuten tot de randen donker beginnen te verkleuren.
Print Friendly and PDF

1 opmerking: