Warme linzen en waterkers salade met avocado

Toch nog alvast een receptje voordat de Vegan MoFo los barst :-) Een lekkere behoorlijk vullende maaltijdsalade.


Warme linzen en waterkers salade met avocado
1½ cup groene linzen
1 plantaardig bouillon blokje (ik gebruik altijd paddenstoelen bouillon)
1 el mosterd
1 á 2 el (gecarameliseerde) balsamico azijn
1 tl knoflook granulaat
1 zak waterkers (grotere stengels verwijderd)
1 avocado, geschild en in stukjes
1 rode ui, in zeer dunne ringen gesneden
1 bakje cherry tomaatjes, gehalveerd

Breng de groene linzen aan de kook in net voldoende water samen met het bouillon blokje. Kook in 20-30 minuten gaar en houd ondertussen in de gaten of er genoeg vocht in de pan zit, giet anders een scheutje water erbij.
Tegen het einde moet er nauwelijks vocht over blijven en roer je de mosterd, balsamico azijn en de knoflook granulaat erdoor. Proef en breng eventueel meer op smaak met deze ingrediënten.

Bedek een bord met de waterkers. Leg hierop de helft van de linzen en verdeel de tomaten, avocado en uien hierover. Eventueel besprenkelen met wat extra balsamico zijn en indien gewenst bestrooien met wat zout.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram