No-chicken Nuggets

Kip-nuggets, ik vond ze vroeger zalig. Nu kan ik alleen nog maar aan dit plaatje denken als ik aan nuggets denk:


Gelukkig heb ik nu geheel plantaardige, diervriendelijke, kuiken en kip-loze, cholesterolloze, nuggets kunnen maken! En ze waren erg lekker, knapperig en helaas zo op.
Je kan er je favoriete saus bij serveren, ik had nog wat San Miguel Berries & Chipotle Sauce over en dit smaakte er prima bij. 


No-chicken Nuggets
1 pakje biologische vegetarische Chicken Filets van Healthy Planet (natuurwinkel & Ekoplaza)
2 tl Ogran No Egg (De Tuinen) + 4 el water
schaaltje panko broodkruim (bv Xenos)
peper en zout
Olie om in te bakken

Snijd de filets in kleine hapklare stukken. Meng de No Egg met het water en meng dit met de filetstukjes.
Meng wat zout en peper door de panko broodkruim (doe zoveel broodkruim in het schaaltje dat de filet stukjes er makkelijk in ondergedompeld kunnen worden). 
Haal de filetstukjes door de panko kruim. Verhit de olie in een grote pan of wok en bak de filetstukjes met een paar tegelijk mooi goudbruin. Laten uitlekken op keukenpapier en serveren met je favorieten saus.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram