Van een bezoekje aan de dierenarts kwam ik ineens met twee mooie grote courgettes thuis. Hij had ze gekweekt in eigen tuin en verkocht ze om vrouwen in Rwanda te steunen. Nou die kans liet ik niet onbenut, maar ik moest wel spontaan iets bedenken wat ik er mee wilden maken. Ik had nog zoete aardappel in huis, dus ik hoefde alleen nog even een blik zwarte bonen te halen. Snel bedacht, maar super lekker!
Courgettes gevuld met zoete aardappel en zwarte bonen
2 grote zoete aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
1 blik zwarte bonen, uitgelekt
1 ui, in stukjes
1 teentje knoflook,geperst
½ pak (of blik) tomatenstukjes
2 courgettes, gehalveerd
Olijfolie & eventueel knoflookolie
1 laurierblad, gehalveerd
1 el Mexicaanse kruiden
optioneel: 1 tl chiptole poeder
verse koriander ter garnering
peper & zout
Kook de stukjes zoete aardappel in ruim kokend water in ongeveer 15-20 minuten zacht en gaar. Giet af.
De courgettes kun je voor het grillen uithollen, maar ook na het grillen. Wanneer je ze ervoor uitholt kun je de vulling meebakken met de zoete aardappel en bonen. Erna kun je het bij de vulling toevoegen.
Verhit een grillpan en smeer de helften van de courgettes in met (knoflook)olie. Leg de courgettes op de grillpan en draai ze na 5-7 minuten om. Op elke kant moeten mooie bruine grillstrepen komen, en de courgettes moeten iets zachter worden.
Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en de zoete aardappel lichtjes aan. Voeg de zwarte bonen toe en na 2 minuten bakken ook de knoflook. Doe nu de tomatenstukjes (met saus) erbij, alles even goed roeren. Doe de laurier, Mexicaanse- en eventueel de chipotle kruiden erbij en breng alles op smaak met zout en peper.
Wanneer de courgette klaar is verdeel je het zoete aardappel / zwarte bonen mengsel over de courgettes (wel even het laurierblaadje verwijderen). Royaal bestrooien met koriander.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Niet helemaal seizoen-verantwoord maar vanavond heerlijk gegeten van dit recept!! Hoeveelheid pp gehalveerd en geserveerd met couscous met champi's, zongedroogde tomaatjes en citroen, mjam :)
BeantwoordenVerwijderenFijn dat het heeft gesmaakt :-)
VerwijderenDie couscous klinkt ook lekker! Doe je daar nog kruiden bij? En citroen sap, of gebruik je geraspte citroenschil?
groetjes
Danielle
Ja, die couscous paste er goed bij, de frisheid gaf een mooie tegenhanger tegen de pittig-zoete courgette. Champignons en zontomaatjes gebakken met een lente-uitje en knoflook, beetje koriander erbij, en op t laatst bij de couscous voegen met een scheutje citroensap...
Verwijderen