Chili-tofu en komkommer met misodressing

Dit recept gaf eigenlijk gerookte tofu aan. Behalve dat ik dat nu net niet in huis heb (normaal gesproken heb ik een voorraadje in huis (in Duitsland is de biologische variant 2 x zo goedkoop als in Nederland)) leek mij in dit recept gewone, ongerookte, tofu veel lekkerder.

Heb je een rode peper in huis in plaats van een groene dan is die natuurlijk veel leuker om te gebruiken qua contrast in het gerecht.


Chili-tofu en komkommer met misodressing
2 komkommers, in lange dunnen repen (zaden vermijden)
1 groene peper, in dunnen reepjes
scheutje sesamolie
2 tl lichte miso
2 el olijfolie
zout

1 pak tofu, uitgelekt, geperst en in kleine blokjes gesneden
3 el maizena
3 el chilisaus
sesamzaadjes
olie om in te bakken

1 lente-ui in ringetjes ter garnering (optioneel)

De volgende ingrediënten vermengen: groene peper, sesamolie, miso en olijfolie. Dit vermengen met de komkommer slierten. Op smaak brengen met zout wanneer je het gaat opdienen.

Tofu in de maizana wentelen en besprenkelen met de chilisaus zodat alles bedekt is. Bestrooien met sesamzaadjes. Olie in een pan of wok verhitten en de tofu blokjes krokant en goudbruin bakken.

Serveren op de komkommer salade. Eventueel bestrooien met de lente-ui.

Gebaseerd op een recept uit Vegan Genial




Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten