Dit recept gaf eigenlijk gerookte tofu aan. Behalve dat ik dat nu net niet in huis heb (normaal gesproken heb ik een voorraadje in huis (in Duitsland is de biologische variant 2 x zo goedkoop als in Nederland)) leek mij in dit recept gewone, ongerookte, tofu veel lekkerder.
Heb je een rode peper in huis in plaats van een groene dan is die natuurlijk veel leuker om te gebruiken qua contrast in het gerecht.
Chili-tofu en komkommer met misodressing
2 komkommers, in lange dunnen repen (zaden vermijden)
1 groene peper, in dunnen reepjes
scheutje sesamolie
2 tl lichte miso
2 el olijfolie
zout
1 pak tofu, uitgelekt, geperst en in kleine blokjes gesneden
3 el maizena
3 el chilisaus
sesamzaadjes
olie om in te bakken
1 lente-ui in ringetjes ter garnering (optioneel)
De volgende ingrediënten vermengen: groene peper, sesamolie, miso en olijfolie. Dit vermengen met de komkommer slierten. Op smaak brengen met zout wanneer je het gaat opdienen.
Tofu in de maizana wentelen en besprenkelen met de chilisaus zodat alles bedekt is. Bestrooien met sesamzaadjes. Olie in een pan of wok verhitten en de tofu blokjes krokant en goudbruin bakken.
Serveren op de komkommer salade. Eventueel bestrooien met de lente-ui.
Gebaseerd op een recept uit Vegan Genial
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten