Witte bonen in BBQ tomaten saus

Baked white bean, overal in vegan blogland zie je ze wel eens voorbij komen.
Aangezien ik witte bonen in tomatensaus als zo lekker vond, dacht ik dat ik dit al helemaal kon waarderen. En dat was ook zo.

Ik had de left-overs vol goede moed de volgende dag meegenomen als lunch, maar warm is dit toch een stuk lekkerder. We hebben er gebakken aardappeltjes en opgebakken Snijbiet en Kidneybonen Burgers  bij gegeten.


Witte bonen in BBQ tomaten saus
1 grote ui, gesneden
250 gram witte bonen, 24 uur geweekt en een uur gekookt / 2 blikken witte bonen, uitgelekt
2 pakken á 400 gr tomatenstukjes (of 2 blikken - > ik gebruik liever geen tomaten in blik meer)
5 el ketchup
5 el ahornsiroop
1 tl chipotlepoeder (of chilipoeder)

1 teentje knoflook, geperst
1 tl mosterd
1 á 2 el vegan worcestershire saus (Biona - natuurwinkel)
1 el liquid smoke
olie om in te bakken
garnering optioneel: gesnipperde peterselie

Verhit wat olie in een grote pan en bak het uitje glazig. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Voeg daarna alle overige ingrediënten toe. Goed roeren en alles  zo'n 30-45 minuten zachtjes laten koken.

Wanneer de saus te vochtig is, kun je deze eventueel aanlengen met een maizenapapje.
Op smaak brengen met peper en zout.



Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Ziet er lekker uit! Wat betreft tomaten in blik: zeker nu er volop tomaten zijn, maak ik liever eigen tomatensaus. Lekker, makkelijk en bijna even snel als een blik opentrekken!
    Petra

    BeantwoordenVerwijderen