woensdag 17 juli 2013

Witte bonen & gebakken uien dip



Ai, de naam klinkt eigenlijk veel te saai en onaantrekkelijk voor deze dip. Deze dip is lekker. Echt heel lekker. Het "geheime" ingrediënt? Gebakken uitjes (Bawang goreng).... De dip hadden we als "erbij" naast onze hoofdmaaltijd, maar we hadden dit als eerste op. Een aanrader als voorgerechtje, borrelhapje of gewoon als lekkere gezonde tussendoor. Ik vermoed dat je dit zelfs heel goed als broodbeleg kan gebruiken.


Witte bonen gebakken & uien dip
1 cup gekookte witte bonen (of witte bonen uit blik)
1 tl uienpoeder
2 el gebakken uitjes (bawang goreng)
1 teentje knoflook, grof gesneden
1 el citroensap
(olijf)olie
peper en zout

Meng de eerste 5 ingrediënten met een staafmixer, keukenmachine of blender met een beetje olijfolie. Voeg zoveel olijfolie toe, (of water!) tot het de consistentie krijgt die je wenst.
Op smaak brengen met zout en peper.

Tip: bestrooi met gerookt zeezout! Dit maakt het extra lekker en speciaal.
Serveer er geroosterd bruin brood bij, of ander toast.


2 opmerkingen:

  1. mmm dit ziet er lekker uit! Grote fa van witte bonen hier dankzij enkele recepten van Jonge Sla, maar deze versie zal ik zeker ook 'ns testen, bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, ik eet dit soort dips idd als broodbeleg. Dan wel met een klein beetje koudgeperste olie eronder en wat komkommer of andere rauwkost erop, oh en een beetje cayennepeper. Lekker! Daar kan je je echt op verheugen op een werkochtend.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis