Niet echt een recept, maar een post om aan te tonen wat je wel allemaal niet met sushi kan als je vegan eet. Veel dus! Ik heb met de vulling het volgende onderling afgewisseld (naast de sushi rijst uiteraard die ik heerlijk heb gekruid met zwarte sesam, rijstazijn en mirin):
- pittig gebakken tofu reepjes (gebakken met chilivlokken en sojasaus)
- gerookte tofu
- mango reepjes
- avocado
- pickled ginger (gari -> gepekelde gember)
- komkommer
- lente-ui
Andere mogelijkheden:
- paprika
- appel
- wortel
- shitake
- asperges
- sla
- vegan garnalen
- (rode) kool
- radijs
- etc etc..
Wees creatief en geniet van deze heerlijke gezonde hapjes. Het was mijn eerste keer zelf sushi maken, en het was makkelijker dan ik dacht! Gewoon mouwen opstropen en doen :-) Nog leuker om het met z'n tweetjes te doen en lekker te kliederen met de plakrijst..
Wist je dat de nori zeewier bladen, waar je de sushi inrolt hartstikke gezond zijn?
Ze bieden een grote hoeveelheid vitamine en mineralen zoals vitamine A, B, C en E, ijzer, magnesium en jodium.
Een van mijn favorieten zijn kiwi gold in de sushi. Zo fris!
BeantwoordenVerwijderenLekker! Ik maak vanavond een met champignons en een met avocado, mango!! Jummie!
BeantwoordenVerwijderenVegan garnalen, goed idee! Ze liggen in de vriezer en nog nooit gebruikt, maar gaan dus vanavond in de sushi :). Liefs!
BeantwoordenVerwijderen