Snijbiet rolletjes met couscous vulling

Al internettend kwam ik een recept tegen waar snijbietbladeren werden gebruikt om rolletjes van te maken. En laat ik nou net een paar snijbietplanten in de tuin hebben staan die klaar waren om gebruikt te worden.

Ik bedacht er mijn eigen couscous vulling bij met een soort komkommer raita / tzatziki dip ernaast. 


Snijbiet rolletjes met couscous vulling
8 grote snijbietbladeren
⅓ cup couscous
½ - 1 tl ras el hanout kruiden (of couscous kruiden)
½ komkommer, ontdaan van zaden en in kleine stukjes
2 lente-uien, gesneden in kleine ringen
½ paprika, in kleine blokjes
1 teentje knoflook, geperst
olijfolie

Meng de couscous met de ras el hanout kruiden en een scheutje olijfolie. Giet er ⅓ cup kokend water overheen (alles moet net onderstaan) en laat ongeveer 10 minuten, zonder roeren, intrekken.

Verhit in een kleine koekenpan wat olijfolie en bak hierin de paprikablokjes met het teentje knoflook tot ze beginnen te verkleuren.

Meng de lente-ui, komkommer en knoflook paprika door het couscousmengsel en roer goed door. Proef of alles goed op smaak is, en pas eventueel aan door meer kruiden toe te voegen of peper en zout.

Stoom de snijbietbladeren heel kort tot ze net zacht beginnen te worden. Wanneer je geen stoompan hebt kun je ze ook voor 10 seconden in kokend water onderdompelen.
Snijd de dikke stengel van het blad af.

Leg een snijbietblad op je werkblad, en leg een eetlepel (afhankelijk van hoe groot je blad is) couscousmengsel in het begin. Vouw de uiteindes naar binnen en rol op.

Lekker met een sojayoghurt dip (zie hieronder)


Komkommer munt yoghurt dip
½ cup ongezoete yoghurt (neem bv die van sojade of provamel, die van alpro is te zoet)
½ komkommer, geraspt en goed uitgeknepen
muntblaadjes, handjevol gesnipperd
1 klein teentje knoflook, geperst
zout en peper naar smaak

Meng alles goed door en laat even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.


2 opmerkingen:

  1. yess, eindelijk iets om te doen met die gigantische snijbiet die hier op het balkon groeit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, ja ineens gaat het hard met die snijbietstengels! Ik had 4 planten staan, en ze waren allemaal tegelijk klaar "om te oogsten". Dan is het inderdaad even nodig recepten te vinden met snijbiet ;-)

      Verwijderen

Instagram