Linzen & champignons met mosterd en balsamico

Linzen. Linzen zijn echt typisch zo iets, net als tofu, wat ik vroeger verafschuwde en nu echt zo ontzettend lekker vind. Mits goed bereid uiteraard. Ik lust geen mosterd, dat roep ik al mijn hele leven. Maar de laatste tijd merk ik dat ik gerechten waar mosterd in verwerkt is juist erg lekker vind.
Zo at ik pas geleden bij een vriendin, die wist van mijn mosterd aversie, gebakken champignons met mosterd en balsamico. Echt een hele lekker combinatie en ze had goed ingezien dat ik het op die manier wel erg lekker vond. Zo lekker dat ik er onderstaand gerecht mee maakte.


Linzen & champignons met mosterd en balsamico
1 cup bruine linzen
1 blokje paddenstoelenbouillon
1 ui, gesneden
½  á 1 doosje kastanje champignons, gesneden

2 teentjes knoflook, geperst
1 tl mosterd
1 el balsamico azijn
olie
peper en zout

Zet de bruine linzen ongeveer ½ - 1 cm onder water met het bouillon blokje en breng aan de kook. Kook zolang als op de verpakking is aangegeven, maar ik heb het 40 min gedaan. Het water is dan als het goed is bijna geheel verdampt.

In een koekenpan wat olie verhitten en hierin de ui glazig bakken. Voeg de champignons toe en bak mooi bruin. Voeg daarna de knoflook toe en bak alles even aan. Voeg de mosterd en balsamico toe (proef even of het op smaak is en voeg anders nog meer mosterd en/of  balsamico toe). Doe de linzen bij de champignons en roer alles goed door. Op smaak brengen met peper en zout.

(tip: ook koud erg lekker als bv salade)Print Friendly and PDF

11 opmerkingen:

 1. Een recept met linzen en champignons dat mensen met een mosterd aversie ervan doet houden? Klinkt als een geweldig recept voor mijn man :-)
  Je recepten zijn echt altijd zo leuk, ik krijg zo vaak zin om ze meteen te maken !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, ik ben mosterd iig veel meer gaan waarderen :-)
  Ik hoop dat je man dit ook lekker gaat vinden, begin anders met een klein beetje mosterd ;-)
  Dankjewel voor het compliment, altijd leuk om te lezen dat mensen mijn blog regelmatig bezoeken en de recepten waarderen.
  groetjes
  Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit lijkt me echt een heerlijk recept! Ik wil dit graag maken, maar ik kook voor vrij grote eters. Is dit vullend genoeg als hoofdmaaltijd of zijn er bijgerechten die hier goed bij smaken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Linzen vullen behoorlijk, maar je kan hier natuurlijk altijd een lekkere salade naast serveren. Een tomaten salade of een groene salade, beide past wel. Als ik vermoed dat het niet voldoende is en er past geen salade bij doe ik het op z'n Frans: een stokbroodje in grove stukken erbij met eventueel wat kruidenolie om in te dippen of een smeerseltje met plantaardige boter en knoflook/kruiden.
   Hopelijk smaakt het jullie goed!
   groetjes
   Danielle

   Verwijderen
 4. OMG.... Zit het nu te eten... Zooooo lekker!!! Dank je wel voor het recept, dit is een blijvertje. Gr Martine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat het je zo smaakt!
   Herinnert mij eraan dat ik het ook weer eens moet maken, is te lang geleden :-)
   groetjes
   Danielle

   Verwijderen
 5. Hoi,
  Gebruik je linzen uit blik of 'harde' linzen?
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gedroogde linzen, meestal is de kooktijd zo rond de 40 min maar volg altijd even de aanwijzingen op op de verpakking.
   Gebruik je linzen uit blik, dan kun je de eerste alinea van het recept overslaan. Wel goed proeven en op smaak brengen want je mist dan de bouillon waarin het gekookt zou zijn.

   Verwijderen
 6. Hoeveel is 1 cup linzen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi, heb het geprobeerd en het is erg lekker! Thanks.

  BeantwoordenVerwijderen