Linzen. Linzen zijn echt typisch zo iets, net als tofu, wat ik vroeger verafschuwde en nu echt zo ontzettend lekker vind. Mits goed bereid uiteraard. Ik lust geen mosterd, dat roep ik al mijn hele leven. Maar de laatste tijd merk ik dat ik gerechten waar mosterd in verwerkt is juist erg lekker vind.
Zo at ik pas geleden bij een vriendin, die wist van mijn mosterd aversie, gebakken champignons met mosterd en balsamico. Echt een hele lekker combinatie en ze had goed ingezien dat ik het op die manier wel erg lekker vond. Zo lekker dat ik er onderstaand gerecht mee maakte.
Linzen & champignons met mosterd en balsamico
1 cup bruine linzen
1 blokje paddenstoelenbouillon
1 ui, gesneden
½ á 1 doosje kastanje champignons, gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl mosterd
1 el balsamico azijn
olie
peper en zout
Zet de bruine linzen ongeveer ½ - 1 cm onder water met het bouillon blokje en breng aan de kook. Kook zolang als op de verpakking is aangegeven, maar ik heb het 40 min gedaan. Het water is dan als het goed is bijna geheel verdampt.
In een koekenpan wat olie verhitten en hierin de ui glazig bakken. Voeg de champignons toe en bak mooi bruin. Voeg daarna de knoflook toe en bak alles even aan. Voeg de mosterd en balsamico toe (proef even of het op smaak is en voeg anders nog meer mosterd en/of balsamico toe). Doe de linzen bij de champignons en roer alles goed door. Op smaak brengen met peper en zout.
(tip: ook koud erg lekker als bv salade)
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Een recept met linzen en champignons dat mensen met een mosterd aversie ervan doet houden? Klinkt als een geweldig recept voor mijn man :-)
BeantwoordenVerwijderenJe recepten zijn echt altijd zo leuk, ik krijg zo vaak zin om ze meteen te maken !
Hahaha, ik ben mosterd iig veel meer gaan waarderen :-)
BeantwoordenVerwijderenIk hoop dat je man dit ook lekker gaat vinden, begin anders met een klein beetje mosterd ;-)
Dankjewel voor het compliment, altijd leuk om te lezen dat mensen mijn blog regelmatig bezoeken en de recepten waarderen.
groetjes
Danielle
Dit lijkt me echt een heerlijk recept! Ik wil dit graag maken, maar ik kook voor vrij grote eters. Is dit vullend genoeg als hoofdmaaltijd of zijn er bijgerechten die hier goed bij smaken?
BeantwoordenVerwijderenLinzen vullen behoorlijk, maar je kan hier natuurlijk altijd een lekkere salade naast serveren. Een tomaten salade of een groene salade, beide past wel. Als ik vermoed dat het niet voldoende is en er past geen salade bij doe ik het op z'n Frans: een stokbroodje in grove stukken erbij met eventueel wat kruidenolie om in te dippen of een smeerseltje met plantaardige boter en knoflook/kruiden.
VerwijderenHopelijk smaakt het jullie goed!
groetjes
Danielle
OMG.... Zit het nu te eten... Zooooo lekker!!! Dank je wel voor het recept, dit is een blijvertje. Gr Martine
BeantwoordenVerwijderenWat leuk dat het je zo smaakt!
VerwijderenHerinnert mij eraan dat ik het ook weer eens moet maken, is te lang geleden :-)
groetjes
Danielle
Lijkt me heerlijk dit!
BeantwoordenVerwijderenHoi,
BeantwoordenVerwijderenGebruik je linzen uit blik of 'harde' linzen?
Groetjes
Gedroogde linzen, meestal is de kooktijd zo rond de 40 min maar volg altijd even de aanwijzingen op op de verpakking.
VerwijderenGebruik je linzen uit blik, dan kun je de eerste alinea van het recept overslaan. Wel goed proeven en op smaak brengen want je mist dan de bouillon waarin het gekookt zou zijn.
Hoeveel is 1 cup linzen ?
BeantwoordenVerwijderenHoi, heb het geprobeerd en het is erg lekker! Thanks.
BeantwoordenVerwijderen