Toen ik dit recept online zag wilde ik het direct maken. Wat zag dat er lekker uit! Als je van hartige smaakvolle Oosterse roerbakschotels houdt dan is dit een geweldig gerecht. Nog makkelijk te maken ook.
Wij hebben het gegeten met Thaise rode rijst, een soort jasmijnrijst, maar dan ongepeld (net zoals zilvervliesrijst). Het is een wat stevigere rijst met een nootachtige smaak.
Thaise paprika aubergine schotel
1 grote aubergine
1 rode paprika, in dunne stukjes gesneden
1 gele paprika, in dunne stukjes gesneden
1 groene paprika, in dunne stukjes gesneden
1 witte ui, dun gesneden
1 blok stevige tofu, geperst en in kleine blokjes
2 knoflooktenen, gehakt
handvol basilicum blaadjes
ter garnering: (zwart) sesamzaad
dun gesneden lente-ui
olie om in te bakken
4½ el hoisinpasta
½ cup (lichte) sojasaus
¼ cup water
2 tl chilisaus (of een andere hete saus)
1 el bloem
Snijd de aubergine in plakken, en snijd deze weer in drieën.
In een koekenpan wat olie verhitten en de aubergines samen met een beetje water roerbakken tot ze gaar zijn en lichtbruin worden. Zet apart, eventueel in een schaal met wat keukenpapier om het vet op te nemen.
Bak vervolgens de blokjes tofu in de koekenpan met wat olie aan alle kanten goudbruin en knapperig.
Zet ook deze even apart in een schaal met wat keukenpapier.
Meng alle ingrediënten voor de saus bij elkaar.
Verhit in een wok wat olie en bak hierin de paprika en de uien tot ze verkleuren maar nog wel knapperig zijn. Voeg na een minuut of 2 de knoflook toe.
Voeg de aubergine en de tofu toe aan de wok en roer alles goed door. Voeg de saus toe en roer alles goed door tot deze heet is en licht begint in te dikken.
Roer op het allerlaatste de klein gescheurde basilicum blaadjes erdoor.
Eventueel garneren met sesamzaad en lente-ui.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Oh, wat is dit lekker!! Ik had tevoren geen idee hoe het zou smaken met zoveel sojasaus dus voor de zekerheid nam ik een low sodium sojasaus en het was superlekker. Gelukkig heb ik nog wat over voor morgen!
BeantwoordenVerwijderen