Thaise paprika aubergine schotel

Toen ik dit recept online zag wilde ik het direct maken. Wat zag dat er lekker uit! Als je van hartige smaakvolle Oosterse roerbakschotels houdt dan is dit een geweldig gerecht. Nog makkelijk te maken ook.

Wij hebben het gegeten met Thaise rode rijst, een soort jasmijnrijst, maar dan ongepeld (net zoals zilvervliesrijst). Het is een wat stevigere rijst met een nootachtige smaak.
 

Thaise paprika aubergine schotel

1 grote aubergine
1 rode paprika, in dunne stukjes gesneden
1 gele paprika, in dunne stukjes gesneden
1 groene paprika,  in dunne stukjes gesneden
1 witte ui, dun gesneden
1 blok stevige tofu, geperst en in kleine blokjes
2 knoflooktenen, gehakt
handvol basilicum blaadjes
ter garnering: (zwart) sesamzaad
dun gesneden lente-ui
olie om in te bakken

4½ el hoisinpasta
½ cup (lichte) sojasaus
¼ cup water
2 tl chilisaus (of een andere hete saus)
1 el bloem

Snijd de aubergine in plakken, en snijd deze weer in drieën.
In een koekenpan wat olie verhitten en de aubergines samen met een beetje water roerbakken tot ze gaar zijn en lichtbruin worden. Zet apart, eventueel in een schaal met wat keukenpapier om het vet op te nemen.

Bak vervolgens de blokjes tofu in de koekenpan met wat olie aan alle kanten goudbruin en knapperig.
Zet ook deze even apart in een schaal met wat keukenpapier.

Meng alle ingrediënten voor de saus bij elkaar.
Verhit in een wok wat olie en bak hierin de paprika en de uien tot ze verkleuren maar nog wel knapperig zijn. Voeg na een minuut of 2 de knoflook toe.

Voeg de aubergine en de tofu toe aan de wok en roer alles goed door. Voeg de saus toe en roer alles goed door tot deze heet is en licht begint in te dikken.

Roer op het allerlaatste de klein gescheurde basilicum blaadjes erdoor.
Eventueel garneren met sesamzaad en lente-ui.



Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Oh, wat is dit lekker!! Ik had tevoren geen idee hoe het zou smaken met zoveel sojasaus dus voor de zekerheid nam ik een low sodium sojasaus en het was superlekker. Gelukkig heb ik nog wat over voor morgen!

    BeantwoordenVerwijderen