Paksoi - sojarunderfilet roerbak

Dit gerecht had ik al een paar keer gegeten, zowel met snijbiet als nu met paksoi. Eigenlijk zag het er steeds niet uit om te fotograferen en het is ook typisch zo'n gerecht als je even wat minder tijd of zin hebt.

Afgelopen keer dus toch maar even met mijn mobieltje een foto er van gemaakt, want het is toch best wel lekker! De soja runderfilets kocht ik in Duitsland bij Veganz, maar zijn ook bijvoorbeeld bij alles-vegetarisch.de te bestellen, of in Nederland bij in Nederland bij Veggiedeli.nlPaksoi - sojarunderfilet roerbak
Soba noedels voor 2 personen (dit zijn noedels gemaakt van boekwijtmeel)
50 gram soja runderfilets
1 cup kokend hete (paddenstoelen) bouillon
1  el vijfkruidenpoeder (5 spice powder)
1 stronk paksoi, gesneden (dikke stelen gescheiden van de bladeren bewaren) of snijbiet.
½ bakje champignons, gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
scheut sojasaus
olie om in te bakken
sesam zaadjes ter garnering

Week de soja runderfilets minimaal 15 minuten in de hete paddenstoelenbouillon.
Kook de noedels volgens de verpakking klaar (meestal is dit 5 minuten koken).

Verhit in een wok wat olie. Bestrooi de uitgelekte runderfilets met de 5 spice poeder en snijd eventueel in kleinere reepjes. Bak ze onder voortdurend roeren goed aan tot ze beginnen te verkleuren. Zet ze apart.

Verhit opnieuw wat olie en bak hierin de champignons goudbruin, voeg halverwege 1 teentje knoflook toe en roer alles goed door. Voeg bij de soja stukjes.

Opnieuw de wok verhitten, eventueel olie erbij doen indien nodig. Hierin het witte gedeelte roerbakken van de paksoi. Voeg de overgebleven knoflook toe en roerbak alles tot het begint te verkleuren.

Voeg dan de in stukken gesneden bladeren van de paksoi erbij en een flinke scheut sojasaus. Wanneer alles begint te slinken verwarm je de soja runderstukjes en de champignons nog even mee.

Serveren op de soba noedels en besprenkelen met sesamzaad.

 

Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten