Pizza bladerdeeg rolletjes met asperges en vegan pepperoni


Ik wilde linken naar het originele recept, maar kan het helaas niet meer terug vinden. Heel moeilijk is het ook niet, en ik heb er mijn eigen ingrediënten in gedaan, maar ik wilde achteraf ook nog wel eens de uteindelijke rolletjes zien bij dat recept.

Toen ik namelijk de rolletjes ging snijden was alles nog prima, ook het plaatsen op de bakplaat ging met enige moeite redelijk goed. Eenmaal in de oven zakte de bladerdeeg rolletjes helemaal open en zag ik het al weer helemaal verloren gaan. Gelukkig viel het uiteindelijk wel mee, de bladerdeeg zet uiteindelijk ook wel weer uit, en ik heb de meest aanschouwelijke eruit gekozen voor de foto :-))  maar ik vroeg mij af wat ik dan toch verkeerd had gedaan.

Deze pizza bladerdeeg rolletjes zijn zeer lekker, zowel koud als warm en met een lekkere flinke salade erbij zoals wij gedaan hebben goed als hoofdmaaltijd te gebruiken.


Pizza bladerdeeg rolletjes met asperges en vegan pepperoni
 • 1 rol bladerdeeg van Tante Fanny (oa koeling bij de Jumbo)
 • 3 rijpe tomaten
 • 1 teentje knoflook
 • 1 el Italiaanse kruidenmix
 • ½ - 1 cup vegan wilmerburgerskaas, geraspt
 • 1 pakje groente aspergetips
 • ½ - 1 worst vegan pepperoni, in plakjes (ik heb mijn zelfgemaakte gebruikt, maar je kan ook een kant en klare vegan pepperoni of salami kopen uiteraard) 
 • zout

Leg de rol bladerdeeg zo'n 10 minuten voor je bezig gaat uit de koeling.
Met de blender, of staafmixer de 3 tomaten en het teentje knoflook tot een fijne saus malen. Doe dit samen met de Italiaanse kruidenmix in een klein steelpannetje en verwarm op laag vuur. Laat zo'n 20- 30 minuten inkoken.

Verwarm ondertussen de oven op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rol het bladerdeeg uit en besmeer het geheel met wat tomatensaus. Niet teveel, maar wel goed verdelen.
Bestrooi het oppervlak met royaal de vegan Wilmerburgerskaas.
Vervolgens verdeel je de asperges (leg ze in de lengte neer van het bladerdeeg) en de plakjes vegan pepperoni over het bladerdeeg. Op smaak brengen met wat zout indien gewenst.

Rol nu het bladerdeeg strak op (rol de lange kant, zodat je een lange rol krijgt, niet de korte kant).
Snijd met een scherpe mes plakken van de rol af, voorzichtig oppakken en plaatsen op de bakplaat. Ik heb er zo'n 10-12 rolletjes uit kunnen snijden, afhankelijk van hoe dik je ze wilt hebben natuurlijk.

Bak de bladerdeeg rollen zo'n 30 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn geworden.Print Friendly and PDF

1 opmerking:

 1. Ze zien er wel heerlijk uit! Ik wil al een tijdje dit recept http://triumphwellness.com/vegan-pizza-roll-bourekas/ proberen, dat is met zelfgemaakt deeg.
  Ik moet wel zeggen dat jouw vulling er beter uitziet ;)

  BeantwoordenVerwijderen