Pasta met geroosterde knoflook tomaatjes en pesto

Dit is een van onze favoriete pasta maaltijden en eten we vaak als snelle makkelijke maaltijd op een door de weekse dag. Als ik er alleen al weer naar kijk heb ik er al weer trek in :-)


Pasta met geroosterde knoflook tomaatjes en pesto
Tagliatelle voor 2 personen
Cocktail tomaatjes aan een takje (7 á 8), gehalveerd
4-5 knoflook tenen (2 gehakt, overige in plakjes gesneden om de tomaatjes mee te bedekken
½ rode chili peper, fijngehakt
Verse basilicum bladeren (½ -1 hele plant)
1 à 2  el edelgist
1 zakje geroosterde pijnboompitjes
olijfolie
peper & zout

Verwarm de oven voor op 200C
Leg de halve tomaatjes op een bakplaat (bekleed met bakpapier) en leg op elk tomaatje 1 á 2 schijfjes knoflook. Besprenkel met zout en zet in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Maak de pesto door de basilicum bladeren met de edelgist en voldoende olijfolie (begin met een beetje en doe er meer bij indien nodig) te malen met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak hierin lichtjes de twee gehakte teentjes knoflook en de chilipeper tot de knoflook licht begint te verkleuren.

Serveer de tagliatelle met hier overheen de olie met knoflook, chilipeper en de pijnboompitjes. Rangschik de tomaatjes over de paste en verdeel hier en daar was pesto eroverheen.


Print Friendly and PDF

1 opmerking: