Dit is een van onze favoriete pasta maaltijden en eten we vaak als snelle makkelijke maaltijd op een door de weekse dag. Als ik er alleen al weer naar kijk heb ik er al weer trek in :-)
Pasta met geroosterde knoflook tomaatjes en pesto
Tagliatelle voor 2 personen
Cocktail tomaatjes aan een takje (7 á 8), gehalveerd
4-5 knoflook tenen (2 gehakt, overige in plakjes gesneden om de tomaatjes mee te bedekken
½ rode chili peper, fijngehakt
Verse basilicum bladeren (½ -1 hele plant)
1 à 2 el edelgist
1 zakje geroosterde pijnboompitjes
olijfolie
peper & zout
Verwarm de oven voor op 200C
Leg de halve tomaatjes op een bakplaat (bekleed met bakpapier) en leg op elk tomaatje 1 á 2 schijfjes knoflook. Besprenkel met zout en zet in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Maak de pesto door de basilicum bladeren met de edelgist en voldoende olijfolie (begin met een beetje en doe er meer bij indien nodig) te malen met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak hierin lichtjes de twee gehakte teentjes knoflook en de chilipeper tot de knoflook licht begint te verkleuren.
Serveer de tagliatelle met hier overheen de olie met knoflook, chilipeper en de pijnboompitjes. Rangschik de tomaatjes over de paste en verdeel hier en daar was pesto eroverheen.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ziet er geweldig uit!!
BeantwoordenVerwijderen