Het asperge seizoen is geopend, en vooral hier in de provincie Groningen is dat maar al te duidelijk met Meinardi als asperge- en aardbeienkweker. Eigenlijk waardeer ik asperges nog niet zo heel erg lang. De groene vond ik al wel eerder lekker dan de witte. Maar met alles blijkt maar weer dat als ze goed klaar gemaakt zijn, iets wat je eerst heel vies vond ineens tot een delicatesse verheven kan worden.
Onlangs heb ik op de markt in Groningen Stad een paar heerlijke olie's gekocht bij de stand van Heerlijk & Eerlijk, waaronder een Zwarte Truffel Olie. Als je de dop van het potje er al afschroeft dan komt er al een enorm aroma vanaf. Ik raad je dan ook aan de hoeveelheid olie echt op smaak toe te voegen; de ene truffel olie is de andere niet, en vooral met deze van Heerlijk & Eerlijk raad ik je aan zuinig te beginnen.
Pasta met cashew-truffel saus en groene asperges
1 bos groene asperges
1½ cup ongeroosterde cashewnoten, minimaal 4 uur geweekt
1 cup water (of meer)
2 el edelgist
1 tl gedroogde tijm
(zwarte) truffelolie, naar smaak (ik heb 1 tl gebruikt van de truffelolie van Heerlijk & Eerlijk)
Tagliatelle voor twee personen
vers gemalen peper
zout
Maal de geweekte en afgegoten cashewnoten in een keukenmachine of blender met het water tot een romige massa. Voeg eventueel meer water toe indien het nog niet soepel wordt. Doe de edelgist, tijm en truffelolie erbij en meng nogmaals goed. Verwarm het mengsel zachtjes in een klein steelpannetje, proef of er eventueel nog wat truffelolie erbij moet.
Snijd de houterige delen van de asperges af, en snijd ze doormidden. Stoom de asperges in ongeveer 10 minuten beetgaar (prik of je er met een vork makkelijk doorheen gaat, maar het moet niet te zacht worden).
Kook de pasta volgens de aanwijzingen klaar en giet af. Meng de gewenste hoeveelheid cashew-truffelsaus door de pasta (wat je over hebt kun je enkele dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koeling).
Serveer met de asperges en bestrooi ruim met vers gemalen peper en zout.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
mmm, dit ziet er geweldig uit; er liggen hier nog niet zoveel asperges in de winkelrekken, maar zodra ik ze tegenkom wil ik dit zeker 'ns proberen!
BeantwoordenVerwijderen