Italiaanse bloemkool pasta

Ik had een bloemkool in huis én ik had trek in Italiaans. Een hele uitdaging dacht ik, maar al zoekende kwam ik best wat recepten tegen. Ik heb wat ideetjes online verzameld en onderstaand recept er van gemaakt.


Italiaanse bloemkool pasta
Penne voor 2 personen
½ grote bloemkool (of 1 kleine)
knoflookolie
1 blik tomatenstukjes
2-3 el tomatenpuree
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, gesnipperd
½ rode chili peper, fijn gesneden
1 el groene pepers (uit een potje op wijnazijn)
8-10 groene olijven, in schijfjes
olijfolie
peper en zout

Oven voorverwarmen op 200C.

Bloemkool in platte stukjes snijden, verdelen over een bakplaat (leg er eventueel bakpapier onder) en besprenkelen met (knoflook)olie. Laat in de oven garen voor ongeveer 20-30 minuten, halverwege even draaien/omschudden.

Zet het water op voor de pasta en kook volgens de aanwijzing.

Bak de ui aan in een koekenpan met wat olie. Wanneer ze bruin beginnen te verkleuren voeg je de gesnipperde knoflook en chilipeper toe. Ongeveer 1 minuutje even aanbakken.
Vervolgens de tomatenstukjes en de tomatenpuree toevoegen. Laat alles op middelhoog vuur voor 5-10 minuten sudderen en voeg tegen het einde (wanneer de pasta klaar is) de olijven en de pepers toe.

Uiteindelijk roer je door dit tomatenmengsel ook de gekookte en afgegoten penne en de bloemkool.
Peper en zout naar smaak toevoegen.

Eventueel garneren met wat verse oregano.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten