Indonesische Tempeh Sate


Yeah! Eindelijk weer eens een recept waarin ik de tempeh echt heerlijk vind! Dit keer heb ik de witte buitenste laag van de tempeh afgesneden en is de tempeh gestoomd, in plaats van gekookt. Daarnaast lang gemarineerd en het was op deze manier echt zalig. Als ik  de foto's zo bekijk had ik wat saus over de stokjes moeten heen gieten, maar mijzelf kennende was dat een enorme klieder boel geworden.

Heerlijk recept, en zeker ook het sausje erbij maken. Wij hebben het gegeten met een klein beetje rijst en een berg op Indonesische wijze klaar gemaakte spinazie (kort gestoomde spinazie fijnhakken, en dat nog roerbakken met knoflook en sambal).


Indonesische Tempeh Sate
1 pak tempeh, in blokjes (+ bamboo stokjes)
zakje bawang Goreng (gebakken uitjes) ter garnering
marinade voor de tempeh:
4 el zoete ketjap manis
1 el olijfolie
½ el komijnzaadjes
½ el gemalen koriander
3 teentjes knoflook, in plakjes en in olie lichtbruin gebakken
saus voor bij de sate:
5-6 el zoete ketjap manis
1 kleine ui, in dunne schijfjes
½-1 rode chili peper, in kleine stukjes
sap van ½-1 limoen

Stoom de tempeh 10 minuten.
Voeg de ingrediënten voor de marinade samen en vermeng in een laag schaaltje/bakje samen met de gestoomde tempeh. Zo nu en dan doorroeren, en voor minimaal 2 uur laten marineren.

Voeg de ingredienten voor de saus samen in een klein pannetje en verhit op laag vuur.
Rijg de tempeh aan bamboostokjes.
Grill pan verhitten (of BBQ) en de tempeh stokjes kort aan alle zijde grillen (wel blijven opletten, het verbrand snel).
Serveer de tempeh sate met de saus ernaast, en garnereer met de bawang goreng.




Print Friendly and PDF

4 opmerkingen:

  1. Hoe stoom je de tempeh precies? :)
    En kan je het evt ook gewoon 10 minuten koken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een laagje water in een pan aan de kook brengen, stoommandje (of wanneer je die niet hebt bv een ijzeren vergiet die erin past) erin hangen. De in blokjes in het mandje leggen, deksel van de pan erop en dan 10 min het water laten koken en zo de tempeh stomen.
      Koken kan ook prima! 10 is dan ook genoeg.
      groetjes
      Danielle

      Verwijderen
    2. Wat te denken van demagnetron? Als jedie hebt.....

      Verwijderen
  2. Lijkt me echt heerlijk! Dank voor het recept :)

    BeantwoordenVerwijderen