Indonesische Tempeh Sate
Yeah! Eindelijk weer eens een recept waarin ik de tempeh echt heerlijk vind! Dit keer heb ik de witte buitenste laag van de tempeh afgesneden en is de tempeh gestoomd, in plaats van gekookt. Daarnaast lang gemarineerd en het was op deze manier echt zalig. Als ik de foto's zo bekijk had ik wat saus over de stokjes moeten heen gieten, maar mijzelf kennende was dat een enorme klieder boel geworden.
Heerlijk recept, en zeker ook het sausje erbij maken. Wij hebben het gegeten met een klein beetje rijst en een berg op Indonesische wijze klaar gemaakte spinazie (kort gestoomde spinazie fijnhakken, en dat nog roerbakken met knoflook en sambal).
Indonesische Tempeh Sate
1 pak tempeh, in blokjes (+ bamboo stokjes)
zakje bawang Goreng (gebakken uitjes) ter garnering
marinade voor de tempeh:
4 el zoete ketjap manis
1 el olijfolie
½ el komijnzaadjes
½ el gemalen koriander
3 teentjes knoflook, in plakjes en in olie lichtbruin gebakken
saus voor bij de sate:
5-6 el zoete ketjap manis
1 kleine ui, in dunne schijfjes
½-1 rode chili peper, in kleine stukjes
sap van ½-1 limoen
Stoom de tempeh 10 minuten.
Voeg de ingrediënten voor de marinade samen en vermeng in een laag schaaltje/bakje samen met de gestoomde tempeh. Zo nu en dan doorroeren, en voor minimaal 2 uur laten marineren.
Voeg de ingredienten voor de saus samen in een klein pannetje en verhit op laag vuur.
Rijg de tempeh aan bamboostokjes.
Grill pan verhitten (of BBQ) en de tempeh stokjes kort aan alle zijde grillen (wel blijven opletten, het verbrand snel).
Serveer de tempeh sate met de saus ernaast, en garnereer met de bawang goreng.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Hoe stoom je de tempeh precies? :)
BeantwoordenVerwijderenEn kan je het evt ook gewoon 10 minuten koken?
Een laagje water in een pan aan de kook brengen, stoommandje (of wanneer je die niet hebt bv een ijzeren vergiet die erin past) erin hangen. De in blokjes in het mandje leggen, deksel van de pan erop en dan 10 min het water laten koken en zo de tempeh stomen.
VerwijderenKoken kan ook prima! 10 is dan ook genoeg.
groetjes
Danielle
Wat te denken van demagnetron? Als jedie hebt.....
VerwijderenLijkt me echt heerlijk! Dank voor het recept :)
BeantwoordenVerwijderen