Groningen: Restaurant Voilà

Afgelopen weekend zijn we weer wezen eten bij restaurant Voilà Groningen. Ze zouden ditmaal weer hun best doen om een 100% plantaardig 5 gangen menu voor ons op tafel te zetten en dat is ze zeker weer gelukt.

Vooraf kregen we een prachtig opgemaakt bord met groentes en asperges met een zalige mosterd dressing erbij. Erbij kregen we een hele apart wijn; een Anselmann Cabernet Blanc Trocken uit 2010. Dit is een witte wijn die gemaakt is van de cabernet sauvignon druif in combinatie met een tot nu toe nog geheime (witte) druif. Deze wijn was zalig! De geur rook naar groene paprika en was een mooie aanvulling op het eten.


We gingen met dezelfde wijn door naar de soep. Een wijn die naar paprika smaakt , past wat ons betreft geweldig bij een paprika soep. Deze werd weer geschonken aan tafel: een zalige paprika soep met verse kruiden en versgeraspte limoen.


Daarna het hoofdgerecht; het was te verwachten in dit seizoen én de lokatie: asperges van Meinardi uit Groningen. Ze waren perfect klaargemaakt en werden geserveerd met tomaatjes uit de oven, geconfijte tomaatjes en in blokjes gesneden zoete aardappel en aardappel. Erbij een kruidenolie. Dit alles samen met onze favoriete witte wijn: Pecorino Civitas (welke overigens 100% veganistisch geklaard is!)


Als vervanging voor het kaasplankje kregen we een Aardbeien Daiquiri (ergens had ik gehoopt op het alternatieve kaasplankje die we eerder eens hadden gehad met lekker brood, nootjes en chutney) maar dit was ook erg lekker. Wel met veel drank erin, dus deze kwam wel redelijk aan laten we maar zeggen :-)
Over de aardbeien met rum werd een Riesling Sekt geschonken. Zeker niet verkeerd om dit nog eens op een warme dag op een terrasje te drinken.


Als dessert kregen we rabarber met een bolletje mangosorbet. Erbij ananas gemarineerd (?) in rozemarijn olie geinfuseerd in een siroop van rozemarijn en vervolgens gegrild. Dit smaakte ook fantastisch en hierbij kregen we een lekkere zoete Beerenauslesen. Ik weet alleen niet meer welke precies, alleen dat de druiven echt met de hand worden geplukt :-)


Al met al was het weer ontzettend lekker, mooie smaken, prachtige opmaak van de gerechten en heerlijke wijnen erbij.
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten