Thaise kokossoep


Thaise kokossoep
  • 2 el Thaise rode curry pasta  (let op dat er geen garnalen in zit neem bv de Koh Thai Red curry paste bij de AH)
  • 1 pak lichtgekruide tofustukjes
  • ½ stronk broccoli, in kleine roosjes (eventueel licht gestoomd van de tevoren)
  • 2 portobello's, steel verwijderd, in dunne plakken 
  • 1 rode peper, dun gesneden
  • handje tuinerwten (diepvries)
  • 1 stengel  sereh (citroengras), in grove stukken 
  • 1½ blik kokosmelk 
  • 400 ml warm water
  • 1 bouillon blokje (ik heb deze gebruikt: Pho Chay) 
  • plantaardige olie

Bak de portobello's even goed aan in een koekenpan, en stoom eventueel de broccoli.
In een wok, of diepe pan een klein beetje olie verhitten en hierin de rode curry pasta even aanbakken tot de geuren vrij komen. Bak hierin de broccoli, portobello's, erwtjes, tofu stukjes,  rode peper en citroengras voor ongeveer 1 a 2 minuten. Voeg de kokosmelk, water en het bouillon blokje toe en verwarm alles ongeveer 5 minuten.




Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten