Snelle Mexicaanse Bonen "wrap"

Wanneer je flink trek hebt, best wel tijd tekort komt en toch ook iets zomers wil neerzetten dan grijp ik vaak naar het Mexicaans. Lekker makkelijk, smaakvol en toch ook zeker voedzaam door de bonen. Bonen zijn namelijk hartstikke gezond! 

Behalve dat ze je cholestrol verlagen bevatten rode kidney bonen zelfs bijna evenveel antioxidanten als wilde bosbessen. De antioxidanten zorgen voor een betere bewapening tegen micro-organismen, bacteriën en giftige stoffen, maar het schijnt ook zelfs tegen tekenen van het ouder worden én diabetes te helpen.
Kidney bonen bevatten onder andere ook proteïne en zijn rijk aan ijzer, zink en biotine (biotine verbetert bijvoorbeeld de haarconditie en helpt tegen kaalheid en grijs haar!)

Niets mis dus met een snelle hap vol met bonen. Ik heb bewust "wrap" tussen haakjes gezet want ik heb het opgegeven om er een "wrap" van te maken. Het mooi inpakken van al dat lekkers lukt mij simpelweg niet. Ik zal er wel teveel in willen stoppen, of een verkeerde wrap-techniek hebben, maar zo lukt het ook. We zitten tenslotte lekker aan de tafel en zijn niet onderweg dus dit kan net zo makkelijk.

Normaal gesproken koop ik de bonen in blik zonder kant en klare saus erbij en maak ik de tomatensaus er zelf bij, maar voor haastige momenten zijn dit soort Mexicaanse Bonen blikken toch wel erg makkelijk.
 Erbij had ik de  Salsa van Chipotle (gekocht bij Tjin's Toko, Amsterdam) en een frisse Mexicaanse salade met mais, tomaat, paprika, ui en sugar snaps.


Snelle Mexicaanse Bonen "wrap"

1 blik Mexicaanse Chili Bonen (bv Cantina Mexicana "Mexican Beans")
1 pak vega gehakt (de meeste zijn geheel plantaardig)
4 volkoren tortilla's 1 blik ananas stukjes op ananassap
1 el Mexicaanse kruiden, optioneel (ik houd van kruidig)
2 el vegan strooikaas optioneel(bv Wilmersburger Pizzakaas)
Olie om in te bakken

In een koekenpan wat olie verhitten en hierin het gehakt en bonenmix aanbakken, eventueel de extra Mexicaanse kruiden toevoegen naar smaak.
Tortilla's verhitten zoals je gewend bent (ik do het in een koekenpan op laag vuur).
Bonen-gehakt mengsel serveren op de tortilla en serveren met de ananas en eventueel vegan strooikaas.
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten