Wanneer je flink trek hebt, best wel tijd tekort komt en toch ook iets zomers wil neerzetten dan grijp ik vaak naar het Mexicaans. Lekker makkelijk, smaakvol en toch ook zeker voedzaam door de bonen. Bonen zijn namelijk hartstikke gezond!
Behalve dat ze je cholestrol verlagen bevatten rode kidney bonen zelfs bijna evenveel antioxidanten als wilde bosbessen.
De antioxidanten zorgen voor een betere bewapening tegen micro-organismen, bacteriën en giftige stoffen, maar het schijnt ook zelfs tegen tekenen van het ouder worden én diabetes te helpen.
Kidney bonen bevatten onder andere ook proteïne en zijn rijk aan ijzer, zink en biotine (biotine verbetert bijvoorbeeld de haarconditie en helpt tegen kaalheid en grijs haar!)
Niets mis dus met een snelle hap vol met bonen. Ik heb bewust "wrap" tussen haakjes gezet want ik heb het opgegeven om er een "wrap" van te maken. Het mooi inpakken van al dat lekkers lukt mij simpelweg niet. Ik zal er wel teveel in willen stoppen, of een verkeerde wrap-techniek hebben, maar zo lukt het ook. We zitten tenslotte lekker aan de tafel en zijn niet onderweg dus dit kan net zo makkelijk.
Normaal gesproken koop ik de bonen in blik zonder kant en klare saus
erbij en maak ik de tomatensaus er zelf bij, maar voor haastige momenten zijn dit soort Mexicaanse Bonen
blikken toch wel erg makkelijk.
Erbij had ik de Salsa van Chipotle (gekocht bij Tjin's Toko, Amsterdam) en een frisse Mexicaanse salade met mais, tomaat, paprika, ui en sugar snaps.
Snelle Mexicaanse Bonen "wrap"
1 blik Mexicaanse Chili Bonen (bv Cantina Mexicana "Mexican Beans")
1 pak vega gehakt (de meeste zijn geheel plantaardig)
4 volkoren tortilla's
1 blik ananas stukjes op ananassap
1 el Mexicaanse kruiden, optioneel (ik houd van kruidig)
2 el vegan strooikaas optioneel(bv Wilmersburger Pizzakaas)
Olie om in te bakken
In een koekenpan wat olie verhitten en hierin het gehakt en bonenmix aanbakken, eventueel de extra Mexicaanse kruiden toevoegen naar smaak.
Tortilla's verhitten zoals je gewend bent (ik do het in een koekenpan op laag vuur).
Bonen-gehakt mengsel serveren op de tortilla en serveren met de ananas en eventueel vegan strooikaas.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten