Pasta met vegan worstjes en paddenstoelen

Soms worden uit restjes en haast de lekkerste recepten geboren. Op donderdag gaat mijn vriend altijd boogschieten en moet er wat sneller eten op tafel staan als we uit ons werk komen. Ik had nog wat vegan worstjes over van de plantaardige gourmet die we hadden gehouden met Pasen, en nog wat paddenstoelen over van de linzenschotel van laatst. Daarnaast had ik wel trek in pasta. Na wat gegoogle tijdens mijn lunchpauze op het werk en inspiratie opgedaan te hebben op wat vegan blogs maakte ik onderstaand recept.

Het bleek echt heerlijk te zijn, en smaakte zeker niet als "een simpele" pasta naar mijn idee.
De knoflookkruim is een absolute aanrader, brengt veel smaak, maar ook een aparte structuur aan het gerecht. Sinds ik knoflook granulaat heb ontdekt ben ik overigens helemaal van mijn anti-knoflook-poeder-houding af. Dit is zo lekker en smaakvol! Natuurlijk geen vervanger voor verse knoflook, maar als extra toevoeging als smaakmaker zeker aan te raden.


Pasta met vegan worstjes en paddenstoelen
  • Pasta naar keuze voor 2 personen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  •  3 à 4 vegan worstjes (afhankelijk van grootte) te koop bij bijvoorbeeld de natuurwinkel (Viana), in plakjes
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • ½ cup gedroogde paddenstoelen, 10 minuten geweekt in kokend heet water
  • 4 zon gedroogde tomaten, 10 minuten geweekt in kokend heet water
  • 1 blik tomaten op sap (al dan niet in stukjes)
  •  (olijf)olie
  • peper en zout
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en bak hierin de uien, knoflook, Italiaanse kruiden en plakjes worst mooi goudbruin.
Vermaal met een blender de zontomaatjes fijn (eventueel met een beetje water erbij), doe vervolgens de tomaten(stukjes) met sap erbij en blend heel even zodat er ook nog stukjes achterblijven.
Voeg de paddenstoelen toe aan het worst-uienmengsel en bak even goed aan. Voeg het tomatenmengsel toe en warm even een paar minuten goed door. Breng op smaak met peper en zout. Ruim bestrooien met knoflook kruim (zie hieronder).


Knoflook kruim
  • (olijf)olie
  • ½ cup (panko) broodkruim
  • 2 tl knoflook granutaal (of meer:-))
  • zout
Koekenpannetje met anti-aanbaklaag  verhitten met een klein beetje olie. Broodkruim en knoflookgranulaat hierin goudbruin aanbakken. Bestrooien met zout naar wens.




Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten