Pasta met gegrilde asperges en geroosterde tomaatjes

Super simpele, maar oh zo'n lekkere pasta! Ik heb voor de pasta de biologische Spelt wilde knoflook spaghetti gebruikt van Smaakt. Deze vond ik op de biologische afdeling bij de Jumbo, maar is vast op nog veel meer plekken verkrijgbaar.  Weer eens wat anders dan de volkoren pasta's die we tegenwoordig eten.

Ik ben gek op groene asperges, ik vind ze denk ik lekkerder dan de witte, maar ik vind ze dan ook eigenlijk niet te vergelijken.

We hebben hier een wijn bij gedronken die er echt heel erg lekker bij paste: Cabernet Sauvignon Merlot van Frog Hill (Anura), uiteraard is deze wijn geschikt voor veganisten. en is oa verkrijgbaar bij Albert Heijn.Pasta met gegrilde asperges en geroosterde tomaatjes
  • 1 bakje cherry tomaatjes (ik neem altijd die nog aan een takje zitten, die vind ik het lekkerste), gehalveerd
  • 3 tenen knoflook, geschild en in dunne plakjes
  • 1 bakje groene asperge tips
  • pasta voor 2 personen, zoals bijvoorbeeld Wilde Knoflook Spelt Spaghetti
  • (Olijf)olie
  • zout , peper

Verwarm de oven voor op 220°C.
Leg de gehalveerde tomaatjes verspreid op een bakplaat. Bestrooien met de plakjes knoflook (zorg dat ze goed verdeelt zijn). Besprenkel de tomaatjes en knoflook met een klein beetje olie en wat zout. Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Ondertussen water opzetten voor de pasta en deze koken volgens de aanwijzingen die horen bij de gekozen pasta.
Grillpan goed warm laten worden, besprenkel de asperges met een klein beetje olijfolie (ik heb zelfs knoflook olie gebruikt, héérlijk al dat knoflook :-)). Grill de asperges aan alle kanten zodat er mooie grill streepjes ontstaan.

Tomaatjes met de knoflook en asperges verdelen over de pasta. Naar smaak peper en zout toevoegen.
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten