Oosterse oesterzwammensoep


Oosterse oesterzwammensoep
1 pak gedroogde oesterzwammen, ½ uur geweekt in kokendheet water
4 mie nestjes
1 ui, fijngesneden
1 cm gemberwortel, geraspt
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 el mirin
750 ml water
1½ blokje paddenstoelenbouillon
1 rode paprika, ontdaan van zaden en in dunnen plakjes
2 lente uitjes, in ringen
plantaardige olie

Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak in een klein beetje olie de ui glazig. Voeg daarna de knoflook en de gember er aan toe en bak even mee. Voeg de mirin toe en roer alles goed door. Vervolgens de oesterzwammen toevoegen en kort meebakken. Doe het water en bouillonblokjes erbij in de pan en laat ongeveer een half uurtje zachtjes koken. Voeg 5 minuten voor het einde de paprika toe.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram