Via Elfjeskruid werd ik gewezen op het recept van overnights oats bij Vega Dutchie. Vroeger als klein kind kreeg ik vaak havermoutpap en dat vond ik zalig! Als ontbijt vond ik het sinds ik studeerde, en nu werk, niet handig. Ik heb 's ochtends geen tijd om het aan de kook te brengen en zo'n warme hap ligt eigenlijk ook niet echt lekker op mijn maag zo 's ochtends vroeg.
Toen ik dus het recept tegenkwam van overnight oats, wat blijkbaar meer bekend is in de USA, wilde ik dat natuurlijk direct proberen. Het probleem van 's ochtends geen tijd hebben was opgelost: je maakt het de avond ervoor al, én je eet het lekker koud.
Ik denk dat het nu al een maand of drie mijn favoriete ontbijt is. Ik merk wel gaandeweg dat ik er steeds grotere klodders pindakaas op deed, het is ook zo lekker :-) In plaats van de normale jam gebruik ik Fruitbeleg van De Nieuwe Band, lekker fris en zonder suiker..
Iedereen die ik het vertel kijkt mij altijd een beetje raar aan, pindakaas, havermout en banaan, maar écht het is zo lekker! Probeer het gewoon eens en laat weten wat je er van vindt.
Het idee is eigenlijk heel simpel: de avond voor je gaat slapen meng je de havermoutvlokken met plantaardige melk (ik gebruik meestal sojamelk of rijstmelk), banaan in plakjes, beetje kaneel erbij en roeren maar.
De volgende ochtend heb je een heerlijke smeuïge havermoutpap waar je wat vers vermaalde lijnzaad en'/of chia zaad, een klodder pindakaas en jam/fruitbeleg overheen doet.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Pindakaas, havermout en banaan zijn inderdaad een geweldige combinatie :-) Hier wisselen de warme en de koude versie elkaar af. Maar in de zomer zal de koude versie wellicht zowat elke ochtend op het menu staan - het is dan ook zo handig he!
BeantwoordenVerwijderenWat een mooie foto alweer Dani! Die foto van mij zag er echt niet smakelijk uit en als ik jouw foto zie wil iedereen dit zo proberen denk ik! ;)
BeantwoordenVerwijderen