Makkelijk en heerlijk ontbijt: overnight oats

Via Elfjeskruid werd ik gewezen op het recept van overnights oats bij Vega Dutchie. Vroeger als klein kind kreeg ik vaak havermoutpap en dat vond ik zalig! Als ontbijt vond ik het sinds ik studeerde, en nu werk, niet handig. Ik heb 's ochtends geen tijd om het aan de kook te brengen en zo'n warme hap ligt eigenlijk ook niet echt lekker op mijn maag zo 's ochtends vroeg.

Toen ik dus het recept tegenkwam van overnight oats, wat blijkbaar meer bekend is in de USA, wilde ik dat natuurlijk direct proberen. Het probleem van 's ochtends geen tijd hebben was opgelost: je maakt het de avond ervoor al, én je eet het lekker koud.

Ik denk dat het nu al een maand of drie mijn favoriete ontbijt is. Ik merk wel gaandeweg dat ik er steeds grotere klodders pindakaas op deed, het is ook zo lekker :-) In plaats van de normale jam gebruik ik Fruitbeleg van De Nieuwe Band, lekker fris en zonder suiker..
Iedereen die ik het vertel kijkt mij altijd een beetje raar aan, pindakaas, havermout en banaan, maar écht het is zo lekker! Probeer het gewoon eens en laat weten wat je er van vindt.

Het idee is eigenlijk heel simpel: de avond voor je gaat slapen meng je de havermoutvlokken met plantaardige melk (ik gebruik meestal sojamelk of rijstmelk), banaan in plakjes,  beetje kaneel erbij en roeren maar.
De volgende ochtend heb je een heerlijke smeuïge havermoutpap waar je wat vers vermaalde lijnzaad en'/of chia zaad, een klodder pindakaas en jam/fruitbeleg overheen doet.



Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Pindakaas, havermout en banaan zijn inderdaad een geweldige combinatie :-) Hier wisselen de warme en de koude versie elkaar af. Maar in de zomer zal de koude versie wellicht zowat elke ochtend op het menu staan - het is dan ook zo handig he!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie foto alweer Dani! Die foto van mij zag er echt niet smakelijk uit en als ik jouw foto zie wil iedereen dit zo proberen denk ik! ;)

    BeantwoordenVerwijderen