Broccoli tomaten salade met tofu ricotta
Afgelopen zaterdag zijn we naar de Culinaire Culturele Seizoensmarkt van het Noorden geweest in Veenhuizen.Met name om mijn favoriete vinaigrette van Jacklyn te kopen, maar ook om nieuwe dingen uit te proberen natuurlijk.
Zoals te verwachten was er veel kaas te vinden en worst, maar gelukkig ook veel plantaardige producten. Zo stond er ook een kraam van Carmen's Australian Kitchen met Olijfolie en Balsamicoazijn van Pakura Estate. De flessen op zich zien er al erg aantrekkelijk uit, maar als je ze proeft dan wil je ze allemaal wel meenemen. Ik heb erg getwijfeld tussen de Knoflook olijfolie en de Gecarameliseerde Balsamicoazijn, en besloot uiteindelijk voor die laatste te gaan omdat ik toch ook wel wat wil minderen met mijn olie gebruik.
Onderweg naar huis direct op mijn iPhone gezocht naar lekkere recepten waarbij ik deze Balsamicoazijn bij zou kunnen gebruiken. Oorspronkelijk was dit recept bedoeld met aardbeien, maar met tomaten was deze ook erg lekker. Lekker zomers, en super gezond!
Broccoli tomaten salade met tofu ricotta
1 stronk broccoli, in stukken en bijtgaar gestoomd en afgekoeld
10 wat kleinere tomaten aan tak, gehalveerd
½ krop sla in stukjes gescheurd, (bijvoorbeeld Salanova sla, ontzettend lekker!)
Gecarameliseerde balsamico azijn
Tofu ricotta:
1 pak stevige tofu, goed uitgeperst, verbrokkeld in kleine stukjes
1 à 2 eetlepels limoensap
3 volle eetlepels edelgist
2 tl gedroogde oregano
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Maak de tofu ricotta door alle ingredienten bij elkaar te mengen. Laat de smaken een ½ uur intrekken.
Maak een bord op met hierop de (salanova) sla, gestoomde broccoli en stukjes tomaat. Verdeel hierover een deel van de tofu ricotta (wat je overhoudt kun je een paar dagen in een afgesloten bakje in de koeling bewaren).
Besprenkel ruim met (gecarameliseerde) balsamico azijn.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten