Broccoli tomaten salade met tofu ricotta


Afgelopen zaterdag zijn we naar de Culinaire Culturele Seizoensmarkt van het Noorden geweest in Veenhuizen.Met name om mijn favoriete vinaigrette van Jacklyn te kopen, maar ook om nieuwe dingen uit te proberen natuurlijk.
Zoals te verwachten was er veel kaas te vinden en worst, maar gelukkig ook veel plantaardige producten. Zo stond er ook een kraam van Carmen's Australian Kitchen met Olijfolie en Balsamicoazijn van Pakura Estate. De flessen op zich zien er al erg aantrekkelijk uit, maar als je ze proeft dan wil je ze allemaal wel meenemen. Ik heb erg getwijfeld tussen de Knoflook olijfolie en de Gecarameliseerde Balsamicoazijn, en besloot uiteindelijk voor die laatste te gaan omdat ik toch ook wel wat wil minderen met mijn olie gebruik.

Onderweg naar huis direct op mijn iPhone gezocht naar lekkere recepten waarbij ik deze Balsamicoazijn bij zou kunnen gebruiken. Oorspronkelijk was dit recept bedoeld met aardbeien, maar met tomaten was deze ook erg lekker. Lekker zomers, en super gezond!

Broccoli tomaten salade met tofu ricotta
1 stronk broccoli, in stukken en bijtgaar gestoomd en afgekoeld
10  wat kleinere tomaten aan tak, gehalveerd
½ krop sla in stukjes gescheurd, (bijvoorbeeld Salanova sla, ontzettend lekker!)
Gecarameliseerde balsamico azijn
Tofu ricotta:
1 pak stevige tofu, goed uitgeperst, verbrokkeld in kleine stukjes
1 à 2 eetlepels limoensap
3 volle eetlepels edelgist
2 tl gedroogde oregano
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Maak de tofu ricotta door alle ingredienten bij elkaar te mengen. Laat de smaken een ½ uur intrekken.
Maak een bord op met hierop de (salanova) sla, gestoomde broccoli en stukjes tomaat. Verdeel hierover een deel van de tofu ricotta (wat je overhoudt kun je een paar dagen in een afgesloten bakje in de koeling bewaren).
Besprenkel ruim met (gecarameliseerde) balsamico azijn.Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten