Wat is de portobello toch veelzijdig. Ik had er weer eens twee in huis en zat te twijfelen tussen een "Portobello Wellington" of onderstaand recept. Nadat ik dit recept had gemaakt besloot ik direct ook andere recepten met de portobello als burger uit te proberen, maar dan met andere smaakjes.
Ik heb er in de oven geroosterde zoete aardappel patat bij gegeten. Ik krijg ze helaas nooit zo lekker knapperig in de oven, maar de kruiden die ik eroverheen strooide maakte het dan weer helemaal goed: Shichimi Togarashi , een Japanse kruidenmix die ik vond in de lijn van Jonnie Boer. Ik word altijd zo hebberig van dat soort kruiden in mooie blikjes hebben jullie dat ook? Maar eigenlijk past het niet meer in mijn kruidenla die ik op *deze* manier heb ingericht en waar ik toch wel heel erg blij mee ben.
Portobello Teriyaki Burgers
2 portobello's, stelen verwijderd
⅓ cup sojasaus
2 el mirin
3 el rijstazijn
1½ el vers geraspte gember
1 el suiker
2 hamburger broodjes (de voorverpakte bij de Jumbo van Van bakkersland b.v. zijn geheel plantaardig)
Plantaardige olie
Meng de volgende ingrediënten bij elkaar: sojasaus, mirin, rijstazijn, gember en suiker. Plaats de portobello's in een afsluitbare bak en voeg het sojamengsel toe. Sluit de bak af, en draai zo nu en dan om zodat de portobello's helemaal met de marinade worden bedekt. Minimaal een uurtje marineren.
Verwarm een beetje olie in een pan en leg hierin de portobello's met alle vocht en bak de portobello's aan beide kanten mooi bruin.
Snijd de broodjes open en leg met de snijkanten in een pan zodat de snijkanten goudbruin worden. Serveer de portobello's op de broodjes en hier bovenop een beetje koolsalade.
Koolsalade
2 el vegan mayonnaise (Zelf maken? Kijk dan *hier*)
2 tl rijstazijn
1 tl sesamolie
½ tl agavesiroop
2 cups geraspte of fijngesneden witte kool
1 cup geraspte of fijngesneden wortel
2 lente- / bosuien, fijngesneden
Alles mengen in een kom en op dienen bij de portobello burgers. Wat je over hebt kun je ernaast serveren of de volgende dag als bijgerecht gebruiken bij je lunch
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten