Portobello Teriyaki Burgers met koolsalade

Wat is de portobello toch veelzijdig. Ik had er weer eens twee in huis en zat te twijfelen tussen een "Portobello Wellington" of onderstaand recept. Nadat ik dit recept had gemaakt besloot ik direct ook andere recepten met de portobello als burger uit te proberen, maar dan met andere smaakjes.

Ik heb er in de oven geroosterde zoete aardappel patat bij gegeten. Ik krijg ze helaas nooit zo lekker knapperig in de oven, maar de kruiden die ik eroverheen strooide maakte het dan weer helemaal goed: Shichimi Togarashi , een Japanse kruidenmix die ik vond in de lijn van Jonnie Boer. Ik word altijd zo hebberig van dat soort kruiden in mooie blikjes hebben jullie dat ook? Maar eigenlijk past het niet meer in mijn kruidenla die ik op *deze* manier heb ingericht en waar ik toch wel heel erg blij mee ben.


Portobello Teriyaki Burgers
2 portobello's, stelen verwijderd
 ⅓ cup sojasaus
2 el mirin
3 el rijstazijn
1½ el vers geraspte gember
1 el suiker
2 hamburger broodjes (de voorverpakte bij de Jumbo van Van bakkersland b.v.  zijn geheel plantaardig)
Plantaardige olie

Meng de volgende ingrediënten bij elkaar: sojasaus, mirin, rijstazijn, gember en suiker. Plaats de portobello's in een afsluitbare bak en voeg het sojamengsel toe. Sluit de bak af, en draai zo nu en dan om zodat de portobello's helemaal met de marinade worden bedekt. Minimaal een uurtje marineren.
Verwarm een beetje olie in een pan en leg hierin de portobello's met alle vocht en bak de portobello's aan beide kanten mooi bruin.

Snijd de broodjes open en leg met de snijkanten in een pan zodat de snijkanten goudbruin worden. Serveer de portobello's op de broodjes en hier bovenop een beetje koolsalade.


Koolsalade
2 el vegan mayonnaise (Zelf maken? Kijk dan *hier*)
2 tl rijstazijn
1 tl sesamolie
½ tl agavesiroop
2 cups geraspte of fijngesneden witte kool
1 cup geraspte of fijngesneden wortel
2 lente- / bosuien, fijngesneden

Alles mengen in een kom en op dienen bij de portobello burgers. Wat je over hebt kun je ernaast serveren of de volgende dag als bijgerecht gebruiken bij je lunch
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten