Old bay seasoning (krabkoekjes & boerenkool)

Ja! Ik kon nog net de laatste twee zakken boerenkool bemachtigen uit de supermarkt. Helaas helaas is het boerenkool seizoen weer voorbij en moet ik iets anders verzinnen voor onze dagelijkse groene smoothies. Ook ben ik boerenkool erg gaan waarderen in het avondeten, en dat terwijl ik als kind zijnde (en de rest van mijn volwassen leven tot een jaar geleden) echt mijn neus moest dichtdoen om iets met boerenkool naar binnen te krijgen.

Maar ik had twee recepten op het oog om de Old Bay Seasoning te kunnen gebruiken die ik eindelijk had gevonden. Ik kwam het al tegen in het boek van Lauren Ulm en maakte eerder dit recept met een nagemaakte Old Bay Seasoning. Toen we onlangs in Amsterdam waren vond ik bij Eichholtz delicatessen in de Leidsestraat de originele Old Bay Seasoning en die heb ik natuurlijk direct meegenomen.

Uiteraard kom je op dat moment helemaal geen recepten meer tegen met deze kruiden en stond het maar een beetje op mijn plank te staan. Tot ik het boek Everyday Happy Herbivore in de brievenbus kreeg en ik daar meerdere recepten in vond die om deze kruiden vragen. En natuurlijk net een met boerenkool..
Gelukkig vond ik in een supermarkt waar ik eigenlijk nooit kwam bij toeval nog twee zakken, één mooi voor de smoothies, en Rn mooi voor het gerecht wat ik in mijn hoofd had.Het eerste gerecht wat ik maakte waren de Vegan Krabkoekjes. In het boek wordt echter veel minder veganaise genoemd en wordt er havermoutvlokken gebruikt ipv bruin brood zoals op die website. Ook heb ik de kelp vervangen door verkruimelde nori omdat ik dat in huis had. In het boek staat dat ze 35 minuten in de oven moesten, maar zelfs na een uur waren ze nog niet stevig en krokant van buiten. De smaak was echter heerlijk! Old Bay Seasoning wordt vaak icm vis gegeten dus dit was zeker een goede match. Smaak en idee van dit recept was dus prima, alleen de structuur liet te wensen over. Volgende keer probeer ik ze denk ik toch maar te rollen in een laagje panko broodkruim, of bak ik ze op (maar dan is het niet meer echt vetvrij).


Het andere gerecht is Boerenkool met Old Bay Seasoning. Dit gerecht was simpelweg een ui en knoflook in wat water of olie bakken, boerenkool in stukjes erbij en wanneer alles mooi geslonken is en de boerenkool goed bestrooien met lekker veel Old Bay Seasoning. Simpel maar paste goed bij de krabkoekjes.

We hebben er aardappeltjes uit de oven naast gegeten.
Nu maar weer wachten tot boerenkool weer in het seizoen is om dit te kunnen eten..

Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Ik heb alleen haar 2e en 3e boek. Beide wel aan te raden. Ik wil het eerste boek zeker ook nog hebben :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb haar 2de en 3de boek inderdaad gekocht, haar 1ste heb ik digitaal ergens gevonden. Er komt een vierde boek aan geloof ik?
    Heb je nog recepten die je kan aanraden uit haar boeken om uit te proberen?

    BeantwoordenVerwijderen