No-bake cashew granaatappel parfait
Een verrassend gezond en apart toetje. Vooral het gemalen lijnzaad ga ik vaker gebruiken als "laagje" bij toetjes. De granaatappel pitjes kun je vervangen door willekeurige andere vruchten zoals bijvoorbeeld aardbeien of frambozen etc. Tip: pel de granaatappels in een bak met water, geeft minder rommel en ze worden direct mooi schoon.
No-bake cashew granaatappel parfait
1 cup ongeroosterde cashewnoten (natuurwinkel)
water
½ cup lijnzaad, vers gemalen
1 á 2 eetlepels ahornsiroop (afhankelijk van hoe zoet je het wenst te hebben)
½ theelepel kaneel
Week de cashewnoten minstens 5 uur in ruim water.
Giet ze af en doe de cashewnoten in de blender, doe er zoveel water bij dat je de cashews tot een romige massa kan malen (probeer beetje bij beetje water erbij te gooien en te mengen).
Wanneer het een romige massa is doe je de ahornsiroop (kan vervangen worden door agave siroop desgewenst) en kaneel erbij.
Schep in twee mooie dessert glazen of schaaltjes.
Leg hierboven op een laagje versgemalen lijnzaad en als laatste de granaatappels (of andere rode vruchten) als toplaag.
Laat minstens een half uur koelen voordat je het opdient.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ziet er bijna te mooi uit om van te eten...
BeantwoordenVerwijderenGeweldig.......
Hoeveel is ongeveer een cup....?
Prachtige foto.
Fijne zondag
Hoi Bonnie, ongeveer 150 gram. Het komt niet zo nauw, je kan ook een grote koffiemok pakken om af te meten.
VerwijderenGroetjes
Danielle
Ziet er heel aantrekkelijk en lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenWeet je misschien nog voor hoeveel personen dit recept is?
Voor 2 personen / 2 glaasjes.
VerwijderenGroet,
Danielle
hey, hartelijk dank voor de snelle reactie! Ik denk dat ik het eens ga proberen, ben benieuwd! :-)
VerwijderenGraag gedaan, eet smakelijk! Je kan ook eventueel wat aardbeitjes door de cashews mengen/blenderen, is zalig!
Verwijderen