Bladerdeeg pizza met tomaten en Teese "mozzarella"


De mozzarella kaas van Teese had ik eerder al koud door een salade gedaan. Was niet verkeerd, maar na het maken van onderstaand gerecht vind ik wel dat het echt een kaas is om warm te eten. Gesmolten uit te oven, of verkruimeld boven een hete pasta is het echt heel erg lekker!
De teese mozzarella kaas kun je online bestellen bij bijvoorbeeld www.alles-vegetarisch.de of www.vegan-wonderland.de
Voor dit recept kun je overigens het beste het bladerdeeg van Tante Fanny gebruiken, geheel plantaardig, te koop oa bij de Jumbo én aan een stuk en niet van die kleine vierkantjes. Je vindt het product in de koeling, niet in de vriezer.
Ik heb de hoeveelheden in dit recept een beetje uit de losse hand gedaan, dus kijk zelf goed of je ergens meer of minder van wil gebruiken.
Bladerdeeg pizza met tomaten en Teese "mozzarella"
1 pak bladerdeeg van Tante Fanny
½ blik tomaten op sap
Italiaanse kruiden
1 teen knoflook, grof gesneden
Rijpe grote tomaten, genoeg om de bodem mee te bedekken
½ pak teese mozzarella, in plakjes
Olijfolie
Bos verse basilicum
Handje Pijnboompitten (+ extra voor garnering)
1 el edelgist
zout

Verwarm de oven op 210 C.
Snijd de tomaten in dikke plakken, leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier, besprenkel met Italiaanse kruiden, zout en wat olijfolie en zet voor een ½ uurtje in de oven (ik doe het er direct in wanneer ik de oven aanzet, scheelt weer tijd).

Spreid het bladerdeeg uit op een laag bakpapier. Met de staafmixer de tomaten en wat Italiaanse kruiden en het teentje knoflook fijn malen. Spreid een dun laagje van de tomatensaus over het bladerdeeg. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten.

Voor de pesto: Blend met de staafmixer basilicum, edelgist, pijnboompitten en voldoende olijfolie zodat het een vloeibaar geheel is. Zout naar smaak toevoegen.

Haal bladerdeeg en tomaten uit de oven. Verdeel de zachte tomaten en de plakjes teese mozzarella over de bladerdeegbodem. Besprenkel met pesto, en pijnboompitjes en zet voor nog eens 15 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin is.
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten