Berlijn maart 2013

Vorige week zijn we weer een paar dagen naar Berlijn geweest. Over onze cultureel verantwoorde uitspattingen kun je meer lezen op mijn andere blog: Things I Like. Maar hier wil ik wat meer vertellen over wat we hebben gegeten.

Berlijn is echt een geweldige stad als je veganistisch eet, je hebt er zoveel mogelijkheden! Na aankomst en na ons bezoekje aan KaDeWe zijn we gaan eten bij Dolores Burritos. Een restaurant die niet alleen op veganisten is gericht en ook vlees serveert, maar wel onzettend vegan-friendly is. Met veel keuzen voor veganisten, en duidelijk overal vermeldt wat wel vegan is en wat niet.

Je stelt zelf je burrito samen uit verschillende keuze mogelijkheden. Zowel Rick als ik namen de chipotle soy meat maar met andere ingrediënten qua rijst en salade. Zo hadden we beide een hele andere stijl burrito, maar zo lekker! Dat chipotle soy meat was echt geweldig, en zou ik graag zelf willen maken. Ze hebben er ook heerlijke groente en fruit sappen, en aqua fresca's.
Een aanrader als je snel en niet al te duur even wat wil eten. Het op de foto zetten van een bomvol gepropte goed ingepakte burrito is nog wel een uitdaging overigens...


De volgende dag hebben we - natuurlijk - ontbeten bij Veganz. Wat zou ik daar toch graag om de hoek willen wonen.. Maar goed nieuws, ze hebben onlangs een tweede filiaal geopend in Frankfurt, en een derde komt er in Hamburg! Dat is al meer mijn richting op. Wie weet komen ze ooit ook eens naar Nederland.

We kozen weer voor een bagel. De ene een tofu sate bagel, en een bagel met veel avocado, ik heb alleen geen idee meer hoe het heet. Als smoothie had ik de Ginger Cooler met oa spinazie en natuurlijk gember.


In de middag geluncht bij Kopps. Ik had heel saai hetzelfde genomen als de vorige keer, maar vooral omdat ik het zo lekker vind en ik het graag eens na wil maken:  Penne mit Filetspitzen, Kirschtomaten und jungem Lauch , en Rick had de Currywurst an Kopps-­‐Pommes & knackigem Salat. Erbij hadden we een heerlijke rode wijn „Evoé!“ van Schnaitmann Cuvée en voor de dorst een lekkere grote huisgemaakte ijsthee.



's Avonds hebben we weer net als vorig jaar gegeten bij Lucky Leek. De vorige keer zaten ze in een klein pandje en moesten ze vaak nee verkopen tegen aanlopende hongerige mensen. Ze vertelden toen al van hun plan om groter te willen verhuizen, en dat hebben ze gedaan!
Toen we er waren, waren ze net twee weken geleden geopend op de nieuwe , grotere en veel mooiere locatie, wel 4 huisnummers verder!
Een echte verbetering, en de luxe uitstraling doet het eten eer aan. Wat kun je hier toch geweldig eten!

Ik opperde aan de eigenaar dat ze een kookboek moesten gaan uitgeven zodat ik deze gerechten thuis niet hoef te missen, en toen gaf hij aan dat die er ook aankomt! Op 27 april 2013! Superleuk, helaas staat hun seitan er niet in, dat is natuurlijk ook een grote geheim.

"Helaas" is het licht romantisch en gezellig wat vreselijke foto's oplevert. Maar om een indruk te krijgen hier dan toch een impressie. De eigenaar had voor ons een lekker rode wijn uitgekozen: De Zuid Afrikaanse Barista Coffee Pinotage, Val de Vie uit 2010.

Als voorgerecht hadden we Tartaar van winterwortel, gemarineerde gerookte tofu, walnootballetjes, appel-ui creme en een rode bieten essence. Zo stond het op de kaart, maar er zat ook nog een lekker komkommer dille drankje bij en een lekkere "pate".


Als hoofdgerecht hadden we een Seitan Saltimbocca met salie polenta, szechuan pepersaus, groene boontjes en gegrilde peer.


Als toetje een Witte chocolade - kokosmousse (echt ZO lekker..), een frombozentruffel en een mango taartje.

De volgende dag voor de terug reis naar Nederland uiteraard weer even ontbeten bij Veganz. Ditmaal de overheerlijke BBQ Tempeh Bagel, en een bagel van de maand, geen idee wat het precies meer was, maar het leek op een kerrie burger-achtig iets.


Daarna natuurlijk nog even de supermarkt van Veganz ingedoken.
En kijk dit is nou zo heerlijk aan Berlijn / Veganz: een héle grote koeling vol met zalige geheel plantaardige producten die nauwelijks te krijg zijn in Nederland. Van Tofurky tot Daiya, je vind het hier. Wat een keus!


Ik wil weer terug nu ik dit alles zo weer schrijft. Berlijn is geweldig, aardige mensen, prachtige gebouwen, en zo vegan-friendly..


Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Jouw post komt echt op het ideale moment aangezien ik volgende maand ook een paar dagen naar Berlijn ga :)
    Bedankt voor de leuke tips en heel fijn dat jullie het zo naar jullie zin hadden!
    (Ik krijg hier echt honger van)

    BeantwoordenVerwijderen