Rode kool mango salade
Ik vond dit recept online, maar het bleek origineel een recept te zijn uit Plenty van Yotam Ottolenghi die ik ook in mijn boekenkast heb staan. Overigens een geweldig kookboek, alhoewel vegetarisch. Ottolenghi zegt zelf dat hij zich veelvuldig schuldig maakt aan het gebruik van yoghurt, maar dat kan je natuurlijk of makkelijk weglaten, of vervangen door een plantaardige versie.
Dit is een lekkere salade, wel even wat werk, maar het is het zeker waard. Wij hebben het zelfs als maaltijdsalade gegeten met een pittige bonenburger erbij.
Rode kool mango salade
150 gram macademia noten
10 gram plantaardige margarine
2 el suiker
½ tl zout
1 kleine rode kool, fijn gesneden
1 mango, geschild, ontpit en in kleine stukjes
1 verse rode chili, in stukjes
15 gram munt, gesnipperd
20 gram verse koriander, gesnipperd
100 ml limoensap (2-3 limoenen)
1 stengel citroengras (sereh)
3 el ahornsiroop
2 el sesamolie
1 el sojasaus
¼ tl chili vlokken
4 el olijfolie
Maak de dressing. Voeg het limoensap in een kleine steelpan. Breek de stengelcitroengras, snijd in stukken en voeg in de steelpan. Doe de ahornsiroop, sojasaus en de chilivlokken erbij. Zet op redelijk hoog vuur en laat de dressing in 10 minuten indikken tot het een mooie gekarameliseerde kleur heeft. Zet apart om af te koelen. Filter de citroengras uit de dressing en meng de sesamolie en de olijfolie door de dressing heen.
In een kleine droge koekenpan rooster je de macademia noten mooi goudbruin. Vervolgens doe je de margarine erbij, wanneer dit gesmolten is voeg je 2 el suiker en ½ tl zout erbij. Roer continu tot de suiker is gekarameliseerd en de noten bedekt. Laat ze afkoelen en hak ze fijn op een snijplank.
Voeg daarna alle ingrediënten (rode kool, verse kruiden, verse chili, mango, macademia noten en de dressing) bij elkaar en meng goed.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Jummie! Ik geloof dat ie heel erg lijkt op de salade die Spirit in Rotterdam ook serveert, zij zullen 'm dus ook wel uit dat boek hebben. Fijn dat ik 'm nu online vind, want ik ben een groot fan ervan!:)
BeantwoordenVerwijderen