Picadillo estilo Cubano (Cubaans "Gehakt")

Picadillo betekent "gehakt / fijn gesneden" en is een traditioneel gerecht in veel Latijns-Amerikaanse landen.
Normaal gesproken wordt het met rundergehakt gemaakt, tomaten en andere ingrediënten die per regio verschillen. Vaak wordt het geserveerd met rijst, of wordt het als vulling gebruikt voor taco's en pasteitjes.

De naam picadillo komt uit het Spaans van het woord "picar" wat fijn snijden / fijnhakken betekent.
De Cubaanse versie van de picadillo kan pepers, uien, knoflook, tomatensaus, olijven, rozijnen, kappertjes en zelfs aardappels bevatten.

Een traditioneel gerecht wat makkelijk te "veganiseren" is, plantaardig gehakt is bijna in elke supermarkt wel te vinden (lees wel altijd even de ingrediëntenlijst ivm kippeneiwit).  


Picadillo estilo Cubano (Cubaans "Gehakt")

1 el olie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 uien, gesnipperd
1 gele paprika, gesnipperd
1 rode paprika, gesnipperd
1 Spaanse peper, gesnipperd
2 bakjes vega gehakt
½ blik ontvelde tomaten in stukjes
2 kruidnagels
1,5 tl zout
½ tl zwarte peper
handje zwarte olijven , in schijfjes
handje rozijnen
1½ el witte wijn azijn

Verwarm de olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de paprika toe en bak het geheel al roerend zacht.
Voeg vegetarisch gehakt toe en bak het bruin. Voeg daarna tomaat, kruidnagel, peper en zout toe.
Blijf roeren tot het mengsel is ingedikt en het vocht verdampt is. Voeg olijven, rozijnen en azijn toe en blijf goed roeren.
Proef of er nog zout bij moet.

Serveren met bijvoorbeeld zilvervliesrijst.
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten