Picadillo betekent "gehakt / fijn gesneden" en is een traditioneel gerecht in veel Latijns-Amerikaanse landen.
Normaal gesproken wordt het met rundergehakt gemaakt, tomaten en andere ingrediënten die per regio verschillen. Vaak wordt het geserveerd met rijst, of wordt het als vulling gebruikt voor taco's en pasteitjes.
De naam picadillo komt uit het Spaans van het woord "picar" wat fijn snijden / fijnhakken betekent.
De Cubaanse versie van de picadillo kan pepers, uien, knoflook, tomatensaus, olijven, rozijnen, kappertjes en zelfs aardappels bevatten.
Een traditioneel gerecht wat makkelijk te "veganiseren" is, plantaardig gehakt is bijna in elke supermarkt wel te vinden (lees wel altijd even de ingrediëntenlijst ivm kippeneiwit).
Picadillo estilo Cubano (Cubaans "Gehakt")
1 el olie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 uien, gesnipperd
1 gele paprika, gesnipperd
1 rode paprika, gesnipperd
1 Spaanse peper, gesnipperd
2 bakjes vega gehakt
½ blik ontvelde tomaten in stukjes
2 kruidnagels
1,5 tl zout
½ tl zwarte peper
handje zwarte olijven , in schijfjes
handje rozijnen
1½ el witte wijn azijn
Verwarm de olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de paprika toe en bak het geheel al roerend zacht.
Voeg vegetarisch gehakt toe en bak het bruin. Voeg daarna tomaat, kruidnagel, peper en zout toe.
Blijf roeren tot het mengsel is ingedikt en het vocht verdampt is. Voeg olijven, rozijnen en azijn toe en blijf goed roeren.
Proef of er nog zout bij moet.
Serveren met bijvoorbeeld zilvervliesrijst.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten