donderdag 14 februari 2013

Champignons in bladerdeeg

Tja, en dan heb je zo'n lekkere zelf gemaakte kaas, dan wil je er natuurlijk ook wat meer mee doen dan alleen maar op een toastje smeren. Het beviel erg goed, heb je geen zin of behoefte om zelf kaas te maken, dan kun je deze gerust vervangen door bijvoorbeeld No Muh Melty of een andere plantaardige kaas (kijk eens bij de natuurwinkel of ekoplaza).



Champignons in bladerdeeg
6 plakjes bladerdeeg (kijk goed of ze geheel plantaardig zijn, bv Moin (bio winkel), Tante Fanny(Jumbo)), ontdooid
200 gr champignons, in stukjes gesneden
1 grote ui, gesnipperd
1 grote teen knoflook, geperst
⅓ bloke gerookte tofu, in kleine blokjes
¼ stukje cashew brie of een andere vegan kaas die smelt, verbrokkelt
Olie om in te bakken
zout en peper
muffinvorm

Oven voorverwarmen op 210C (of een andere temperatuur zoals staat aangegeven op de verpakking van het bladerdeeg).
Olie in een koekenpan verhitten en hierin ui fruiten, voeg knoflook, champignons en gerookte tofu toe. Bak het geheel onder regelmatig roeren tot de champignons mooi gebakken zijn. Kruid met peper en zout.

Besmeer de muffin vorm lichtjes met een olie. Duw in een vorm een ontdooide bladerdeeg zodat er een bakje van bladerdeeg ontstaat, laat de randen over de vorm heen hangen.
Vul de vormen met het champignon uien mengsel.
Zet ze in de oven voor ongeveer een half uur (check wel even de verpakking van het bladerdeeg, de inhoud is tenslotte al gaar).

Wanneer de bladerdeegbakjes met champignon vulling klaar zijn haal je ze eruit en verkruimel je de cashew brie erover. Door de hitte zou deze moeten smelten, gebeurt dit niet dan kun je deze natuurlijk nog even terug in de oven zetten.

(Vegan) wijntip: Château de l'Horte,Corbières Réserve Spéciale (verkrijgbaar bij de Plus Supermarkt)
 


3 opmerkingen:

  1. Het werkt dus, die cashew brie smelten in de oven. Dat biedt perspectieven...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Martine,
    Ik heb het voor de zekerheid erop gedaan nadat ik de rest uit de oven heb gehaald.
    Het smelt op zich wel iets sneller dan echte brie.
    Vanavond ga ik het in een broccoli, cashew quiche proberen, lijkt mij lekker!
    groetjes
    Danielle

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed idee, ziet er ook heel feestelijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis