Het is even rustig op deze blog. Ik kook uiteraard wel, maar even met minder plezier en even minder avontuurlijk. Het is echt op zijn zachts gezegd een rot jaar voor ons geweest, en de laatste 2 weken waren ook al om over te slaan.
Uiteraard wens ik iedereen een mooi 2013 toe, en hoop ik dat deze voor ons iets milder zal verlopen.
De tofurky roast hadden we meegenomen van Veganz, Berlijn om met kerstavond te eten. Omdat we toen onverwachts een andere plechtigheid hadden besloten we de tofurky roast op een andere dag te eten.
De tofurky roast was echt ontzettend lekker en zeker voor herhaling vatbaar, alleen... niet te verkrijgen in Nederland. Wat een gat in de markt, ik heb nog niet een vleesvervanger gegeten die zo ontzettend lekker is.
Tja.. dan zit er niets anders op dan nog maar een ritje Berlijn te plannen..héél vervelend..
Ik heb de tofurky roast in een grote ovenschaal geplaatst met eromheen allerlei groentes als pastinaak, zoete aardappel en gewone aardappel. Dit overgoten met het mengsel volgens de verpakking: sojasaus met salie.
Erbij had ik volgens Amerikaanse traditie een 'mushroom gravy' gemaakt. Hiervoor heb ik paddenstoelen gebakken met rode wijn en een jus achtige saus gemaakt van Orgran Gravy mix, verkrijgbaar bij De Tuinen en deze samengevoegd.
De in plakjes gesneden tofurky geserveerd met de groente uit de oven, de paddenstoelen jus/saus en cranberrycompote.
De tofurky is behoorlijk groot en vullen en er was dus behoorlijk wat over. De volgende dag hebben we dit op een broodje gegeten en het was net koude rollade. Erg lekker.
Jammer jammer dat dit product niet op de Nederlandse markt te krijg is, wie weet in de toekomst? Ten slotte wordt nep-vlees een trend ;-)
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Dat klinkt lekker :)
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit! Nog steeds niet op de markt volgensmij. Zonde... Vleesvervangers zijn helemaal 'hot' nu.
BeantwoordenVerwijderen