Tofurky Roast

Het is even rustig op deze blog. Ik kook uiteraard wel, maar even met minder plezier en even minder avontuurlijk. Het is echt op zijn zachts gezegd een rot jaar voor ons geweest, en de laatste 2 weken waren ook al om over te slaan.
Uiteraard wens ik iedereen een mooi 2013 toe, en hoop ik dat deze voor ons iets milder zal verlopen.

De tofurky roast hadden we meegenomen van Veganz, Berlijn om met kerstavond te eten. Omdat we toen onverwachts een andere plechtigheid hadden besloten we de tofurky roast op een andere dag te eten.
De tofurky roast was echt ontzettend lekker en zeker voor herhaling vatbaar, alleen... niet te verkrijgen in Nederland. Wat een gat in de markt, ik heb nog niet een vleesvervanger gegeten die zo ontzettend lekker is.

Tja.. dan zit er niets anders op dan nog maar een ritje Berlijn te plannen..héél vervelend..


Ik heb de tofurky roast in een grote ovenschaal geplaatst met eromheen allerlei groentes als pastinaak, zoete aardappel en gewone aardappel. Dit overgoten met het mengsel volgens de verpakking: sojasaus met salie.

Erbij had ik volgens Amerikaanse traditie een 'mushroom gravy' gemaakt. Hiervoor heb ik paddenstoelen gebakken met rode wijn en een jus achtige saus gemaakt van Orgran Gravy mix, verkrijgbaar bij De Tuinen en deze samengevoegd.

De in plakjes gesneden tofurky geserveerd met de groente uit de oven, de paddenstoelen jus/saus en cranberrycompote.


 De tofurky is behoorlijk groot en vullen en er was dus behoorlijk wat over. De volgende dag hebben we dit op een broodje gegeten en het was net koude rollade. Erg lekker.

Jammer jammer dat dit product niet op de Nederlandse markt te krijg is, wie weet in de toekomst? Ten slotte wordt nep-vlees een trend ;-)


Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit! Nog steeds niet op de markt volgensmij. Zonde... Vleesvervangers zijn helemaal 'hot' nu.

    BeantwoordenVerwijderen