Start het jaar plantaardig met de VeganChallenge!

Al vele trendsetters kiezen vanaf 1 februari voor een nieuwe manier van eten. Zij doen een maand lang mee aan de VeganChallenge, de plantaardige uitdaging van 2013.  Elke dag komen er deelnemers bij die willen kennismaken met de plantaardige keuken en niet bang zijn voor een uitdaging. De VeganChallenge is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme en Stichting Viva Las Vega’s. Deelnemers krijgen 30 dagen lang de heerlijkste recepten, tips, voedingsadvies en zelfs Vegan Buddies om makkelijk over te schakelen naar een duurzamere leefstijl. 

Lukt het jou om een maand lang volledig plantaardig te eten?Steeds meer mensen besluiten dierlijke producten van hun menu te schrappen en te vervangen door plantaardige alternatieven. Sommigen zien het als de manier om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Anderen doen het voor de gezondheid, voor de dieren of om wat kilo's van de feestdagen kwijt te raken.

Wie zich dit jaar heeft voorgenomen om bewuster te eten en minder dierlijke producten te consumeren, maar geen idee heeft waar te beginnen, leert tijdens de VeganChallenge dat veganisme meer is dan tofu eten. En, niet onbelangrijk, dat vegan koken helemaal niet zo moeilijk is als het op het eerste gezicht lijkt.

Wie mee wil doen, schrijft zich eenvoudig via de website van de VeganChallenge in en krijgt automatisch recepten per mail toegestuurd. Naast de dagelijkse recepten voor ontbijt, lunch en avondeten krijgen deelnemers ook kant-en-klare boodschappenlijsten en diervriendelijke en milieubesparende tips.

Alle ingrediënten die gebruikt worden in de VeganChallenge recepten zijn gewoon bij de supermarkt te vinden. Dus ook als de biowinkel niet op de route van werk naar huis ligt, kan er ’s avonds zonder problemen plantaardig worden gekookt. Bovendien vinden deelnemers met behulp van de Vegan Buddy Finder makkelijk andere deelnemers en ervaren vegans uit hun eigen buurt. Ideaal om tips en trucs uit te wisselen!

Met de VeganChallenge willen zul je zien dat de dagelijkse kost ook lekker gemaakt kan worden zonder dier en milieu te belasten, en dat dit makkelijker is dan het lijkt!

Dertig dagen lang de lekkerste vegan recepten en milieuvriendelijke tips. Lekker, makkelijk en puur plantaardig! Wie durft de uitdaging van het jaar aan?

Inschrijven kan via www.veganchallenge.nl
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten