Portobello stir-fry en vegetarian smoked goose rolls


Wanneer ik naar de toko Amazing Oriental ga dan kom ik vaak met meer thuis dan dat er op mijn lijstje staat. Ook vaak zonder items die ik nodig heb omdat ik simpelweg niet de verpakkingen kan lezen en ik het advies vragen aan de medewerkers daar al heb opgegeven (zo was ik op zoek naar tamari en waren ze er van overtuigd dat het tamarinde was wat ik zocht, ik vroeg eens naar miso en ze konden alleen de kant-en-klare soepen aanwijzen terwijl ernaast de miso lag die ik zocht).

Hoe dan ook, ik gooi altijd wat extra geld in de parkeermeter want het vergt nogal wat tijd het lezen van de verpakkingen en of het wel datgene is wat er nou in dat aparte recept werd verwacht. Gelukkig hebben ze er enorm veel en alvast googlen op verpakkingen voor je uit huis vertrekt helpt enorm.

In de vriezer ligt een heel assortiment vegetarisch nepvlees. Het klinkt allemaal heel aantrekkelijk, en het meeste ziet er ook zo uit. Helaas wordt er maar toch al te vaak toch eieren of melkpoeder erin verwerkt. Ik vond een Vegetarian Smoked Goose Meat Roll die wel geheel plantaardig was en nam die mee.


Ik besloot het thuis op te warmen in de pan en in stukjes te snijden, ondanks dat de bereiding simpeler was: ontdooien en snijden.. Gelukkig hadden we er een lekkere wokschotel naast gemaakt, want wat was het verschrikkelijk vies. Tenminste dat vond ik.. Rick vond het best lekker en heeft het helemaal opgegeten. Smaken verschillen dus en omdat de wokschotel wel lekker was schrijf ik er toch maar over.


Portobello stir-fry
2 portobello's, ontdaan van de steel en in lange plakken gesneden
1 cup suikererwten (sugarsnaps), maar je kan natuurlijk andere groente groentes gebruiken die je nog hebt liggen
1 kleine ui
1 teentje knoflook, geperst
3 el gefermenteerde zwarte bonen (toko) , fijngehakt
1 el geraspte verse gember
2 el sojasaus
2 el ahornsiroop
olie om in te bakken
2 porties boekweit noodles, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
sesamzaadjes ter garnering

Verhit wat olie in een wok, roerbak hier de ui, knoflook, gefermenteerde zwarte boontjes en de gember zo'n 2 minuten. Voeg dan de in stukken gesneden portobello's toe en de sugarsnaps. Goed roeren op hoog vuur tot de portobello's en de sugarsnaps beetgaar zijn.
Voeg vervolgens de noodles toe en de sojasaus en de ahornsiroop. Alles goed roeren en serveren met wat sesamzaadjes eroverheen gestrooid.
Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

 1. Hahahahah dat van die Amazing Oriental Medewerkers herken ik wel! Ik kijk dus online naar verschillende "toko" websites als ik het product niet ken, bijvoorbeeld: aziatische-ingredienten.nl, maar nu ben ik wel voldoende mee bekend om me weg te vinden (ik ben er tog elke week ;)). Ik weet niet waar je woont, maar in Den Haag is er een vegetarische toko die een heel groot assortiment aan Vegan Fake Meats heeft! Ik vind het alleen veel leuker om zelf te maken i.p.v. te kopen... ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helaas woon ik in het noorden van Nederland, Den Haag is niet naast de deur. Ik vind beide overigens leuk: zelf "vleesvervangers" maken, maar ook kant en klare uitproberen. Sommige zijn echt heel erg goed. Maar voor jou minder geschikt omdat het meeste toch wel uit soja bestaat :-(
  Maar toch typisch die Amazing Oriental medewerkers zo verspreid door het land hetzelfde *lol*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kom regelmatig bij de Amazing Oriental, maar heb deze vleesvervanger volledig over het hoofd gezien. Mijn nieuwsgierigheid wint het wel van jouw verhaal, haha, dus ik ga ze binnenkort proberen!

  BeantwoordenVerwijderen