Pompoen spinazie lasagne

Soms dan kan ik zo achteraf spijt hebben dat ik niet iets beter mijn best heb gedaan om een gerecht op de foto te zetten, of er iets meer tijd voor had genomen. Eigenlijk verwacht ik dan dat een experiment niet zo heel erg goed zal uitpakken, of heb ik er op dat moment gewoon even geen zin in (eigenlijk wil ik dan dus gewoon direct eten want ik heb honger ;-))

Onderstaande lasagne is een samenvoegsel van diverse lasagne recepten die ik vond, maar die allemaal net niet waren wat ik zocht. En het is goed gelukt! Een gezonde machtige lasagne met gezonde groentes erin. Erg lekker.
Het mooie plaatje en de lekkere geur moet je er maar even bijdenken..


Pompoen spinazie lasagne
1 butternut pompoen (ik had een vrij grote pompoen, en heb maar ¾ gebruikt, de rest van de pompoen gebruik ik voor een queso dip)
12 teentjes knoflook, ongepeld
300 gr spinazie, voorgekookt, uitgelekt en fijngesneden
2 uien, in halve ringen
snuf nootmuskaat
1 blik tomaten in stukjes
1 el Italiaanse kruiden
lasagne bladeren
wilmersburger vegan kaas (of een andere vegan kaassoort die je lekker vindt)
olijfolie om in te bakken
zout & peper

Oven voorverwarmen op 210 C.
Pompoen in de lengte halveren, pitten verwijderen en op een ovenbakplaat leggen (eventueel met bakpapier bekleden). Verdeel de teentjes knoflook naast de pompoen en bak in de oven voor ongeveer 45 minuten, of tot de pompoen mooi zacht is.

Pompoen uit de schil schrapen/snijden en in een grote schaal scheppen. Teentjes knoflook uitknijpen en knoflookpasta bij de pompoen mengen. Stamp/pureer de pompoen fijnen verdeel de knoflook er goed door. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.

Ondertussen dat de pompoen in de oven zit: in een grote koekenpan olie verhitten en hierin de uien mooi goudbruin bakken (zo'n 10 minuten). Voeg uiteindelijk de spinazie en een snuf nootmuskaat toe.

In een steelpannetje wat olijfolie verhitten en hierin te tomaten uit blik met de Italiaanse kruiden minimaal 30 minuten laten inkoken.

In een ovenschaal een dun laagje tomatensaus scheppen, leg hierop een lasagnevel. Schep hierover een laag pompoen-knoflook mengsel, weer een lasagne vel, een laagje spinazie-ui mengsel en een lasagne vel. Hierop weer pompoenmengsel etc etc. Als laatste giet je alle tomatensaus eroverheen en bestrooi je die ruim met de vegan kaas.

Zet in de oven (210 C) en bak de lasagne voor ongeveer 20-30 minuten.



Print Friendly and PDF

1 opmerking: